AcasăUtileMeteoVal de căldură. ANM, avertizări de ultimă oră: disconfort termic accentuat și...

Val de căldură. ANM, avertizări de ultimă oră: disconfort termic accentuat și caniculă. Județele aflate sub COD PORTOCALIU

Căldura este cuvântul de ordine, pentru perioada imediat următoare. Cel puțin asta reiese din cele mai recente vești venite de la meteorologi, unele deloc ușor de primit de către persoanele care suportă cu greu arșița lunii lui Cuptor.

Astfel, pe măsură ce ne apropiem de mijlocul lunii iulie, aflăm că zilele de 13 și 14 iulie vor aduce disconfort termic accentuat și temperaturi ridicate.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis, în dimineața zilei de marți, două avertizări, ambele valabile pentru zilele de 13 și 14 iulie.

COD GALBEN

Prima, un COD GALBEN, ce cuprinde mai multe județe din țară, dar și Capitala – VEZI HARTA, anunță că ”valul de căldură se va intensifica și se va extinde în cea mai mare parte a țării. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă”.

sursa foto: meteoromania.ro

Totodată, meteorologii atrag atenția că în după-amiaza și seara de marți, 13 iulie, ”pe alocuri vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, la munte, precum și în regiunile estice și sud-estice”.

Județele aflate sub COD PORTOCALIU de caniculă

Atmosfera pare să fie și mai toropitoare în câteva județe din țară, pentru care s-a emis o avertizare COD PORTOCALIU, pentru zilele de 13 și 14 iulie, respectiv marți și miercuri.

Conform mesajului ANM, în județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general de 37-39 de grade. Nici noaptea nu va fi prea bine, sub aspect termic, în sensul în care, spun meteorologii, valorile termice nu vor coborî sub 22-20 de grade. Așadar, se va putea vorbi despre așa-numitele nopți tropicale.

Nici pentru zilele ce urmează nu sunt vești mai bune în privința disconfortului termic. Specialiștii ANM prognozează că disconfortul termic va fi ridicat în cea mai mare parte a țării.

136 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger