AcasăUtileMeteoVine gerul peste România! În ce zone din țară va ninge puternic...

Vine gerul peste România! În ce zone din țară va ninge puternic – VIDEO

Un nou val de frig va afecta România, spre finalul săptămânii! Unde lovește gerul și în ce zone va mai ninge - VIDEOUn nou val de frig va afecta România, spre finalul săptămânii! Unde lovește gerul și în ce zone va mai ninge - VIDEO (sursa foto: agrointel.ro)

Chiar dacă la acest moment nu sunt în vigoare avertizări emise de Administrația Națională de Meteorologie, șefa ANM, Elena Mateescu, a anunțat la ce ne putem aștepta, când vine vorba de vreme, în perioada următoare.

Dacă pentru zilele de miercuri și joi veștile sunt cât se poate de bune, dat fiind faptul că vorbim de zile din a doua parte din ianuarie, luna cunoscută în popor drept Gerar, de vineri, lucrurile pare-se că se vor schimba simțitor, la nivel de aspect termic.

Dacă miercuri se anunță o zi cu vreme apropiată de normalul termic și intensificări ale vântului la munte, dar și în estul țării și în zona litoralului, joi mai cresc temperaturile în unele zone din țară. „Mâine (joi-n.red.) vorbim de o vreme în încălzire, mai ales în jumătatea de sud-est a țării, chiar și în partea de sud-vest, acolo unde în Oltenia, în Muntenia este posibil să consemnăm la nivelul maximelor valori de 9-10 grade Celsius.

Minimele rămân pe parcursul următoarelor două nopți la valori cuprinse între -10, în zonele depresionare din estul Transilvaniei, până la 0 grade în zona litoralului”, a anunțat Elena Mateescu, într-o intervenție la Antena3.

Șefa ANM: De vineri, vremea va intra într-un proces de răcire

Din spusele directorului ANM reiese că de vineri vremea schimbă iar foaia, fiind așteptate scăderi ale temperaturilor, ninsori, dar și intensificări mai puternice ale vântului, în special în la munte, la altitudini mari.

„De vineri, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât să consemnăm valori spre -14…-15 grade Celsius în zonele depresionare. Vântul va sufla tare în zona montană cu rafale de 80-100 de km/h la altitudini mari, unde zăpada va fi viscolită și nu în ultimul rând este posibil să consemnăm și precipitații sub formă de ninsoare, predominant în zonele intracarpatice”, a mai punctat Mateescu.

Unde se anunță nopți și dimineți geroase

Totodată, șefa ANM a făcut referire și la prognoza pentru celelalte regiuni ale țării, anunțând unde anume pot să apară precipitații specifice iernii, respectiv ninsori. Dar și în ce zone nopțile, dar și diminețile vor fi cu temperaturi foarte scăzute – geroase așadar.

„Și în celelalte zone, mai ales în Banat, în nordul Moldovei, în Crișana, este posibil să consemnăm ninsori. Ne așteptăm să vedem și în partea de sud-est a țării precipitații la început sub formă de ploaie, însă în funcție de evoluția datelor meteorologice vom consemna informațiile la momentul respectiv.

Deocamdată, vom avea o perioadă mai rece, cu nopți geroase și dimineți geroase, în special în partea de vest, nord-vest, nord, nord-est a țării, precum și în zona centrală, acolo unde nu numai în zonele depresionare la acest sfârșit de săptămână și începutul săptămânii următoare este posibil să consemnăm -10 grade Celsius, ci cu o probabilitate mai mare în jumătatea de nord să avem ninsori”, a mai precizat Mateescu.

1.046 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger