AcasăUtileMeteoULTIMA ORĂ! ANM a emis COD GALBEN de ninsori și vânt. Meteorologii...

ULTIMA ORĂ! ANM a emis COD GALBEN de ninsori și vânt. Meteorologii anunță zonele unde se va depune strat consistent de zăpadă – HARTA

ULTIMA ORĂ! ANM a emis COD GALBEN de ninsori. Meteorologii anunță zonele unde se va depune strat consistent de zăpadă - HARTA

Sunt informații de ultimă oră venite de la meteorologi, cu privire la vremea din intervalul următor. Iarna pare decisă să-și facă simțită prezența, în unele zone din țară. În altele, vor fi ploi. Nici vântul nu va lipsi din peisaj.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, 6 decembrie, o informare meteo, dar și o atenționare COD GALBEN.

Despre informarea meteorologică aflăm că vizează intervalul 06 decembrie, ora 22 – 08 decembrie, ora 18. Așadar, va intra în vigoare luni seară târziu și va rămâne în vigoare până miercuri dimineață, pe 8 decembrie.

Zonele în care sunt anunțate ploi

Conform ANM, „în intervalul menționat aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile și se vor acumula cantități ce vor depăși 15…20 l/mp și pe arii restrânse, în special în jumătatea de sud-est, 30…40 l/mp”.

Meteorologii transmit că în zonele de deal și de munte și local în centrul, nordul și nord-estul țării vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și lapoviță, iar în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile. În Transilvania și Moldova se va forma polei pe arii restrânse, atrag atenția specialiștii de la ANM.

Totodată, pe lângă precipitații, vor fi și intensificări mai însemnate ale vântului. Meteorologii precizează că începând din a doua parte a zilei de marți, 7 decembrie, vântul se va intensifica în est, sud-est, în extremitatea de sud-vest și temporar în zona montană înaltă, în general cu viteze de 45…55 km/h.

De asemenea, din informarea meteo reiese că din dimineața zilei de miercuri, 8 decembrie, aria precipitațiilor se va restrânge spre regiunile estice și sud-estice.

Zonele ce se vor afla sub COD GALBEN de ninsori și intensificări ale vântului

Și tot în prima zi a acestei săptămâni, ANM a transmis o atenționare COD GALBEN. Aceasta va fi valabilă în intervalul 07 decembrie, ora 06 – 08 decembrie, ora 18.

sursa foto: meteoromania.ro

Răstimp în care, conform ANM, „în sudul și estul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei precum și în zonele de munte vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare. Se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent, îndeosebi în zona montană și submontană.

În zona montană înaltă, iar pe arii restrânse și în Moldova, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea”.

273 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger