AcasăUtileMeteoSunt anunțate ploi în mai multe zone din țară, dar și intensificări...

Sunt anunțate ploi în mai multe zone din țară, dar și intensificări ale vântului. ANM a emis COD GALBEN în prima zi din septembrie

(sursa foto: newsbv.ro)

Prima zi din septembrie, cea dintâi lună de toamnă calendaristică, aduce ploi, dar și intensificări ale vântului, în mai multe regiuni ale țării.

Având în vedere prognoza, specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie au emis, în dimineața zilei de miercuri, 1 septembrie, două mesaje – o informare meteo și o atenționare COD GALBEN.

Din textul informării meteo, valabile miercuri, în intervalul orar 10:00 – 23:00, aflăm că în zonele de deal și de munte, în regiunile nordice, centrale și local în cele vestice temporar va ploua și vor fi posibile descărcări electrice. ”Ploile vor avea și caracter de aversă, iar cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și mai ales în zonele de munte izolat 30…40 l/mp”, potrivit ANM.

E de menționat faptul că meteorologii atrag atenția că averse și descărcări electrice se vor semnala, dar pe arii restrânse, și în regiunile estice.

Zonele aflate sub COD GALBEN de vânt

sursa foto: meteoromania.ro

De asemenea, ANM a transmis și un mesaj tip COD GALBEN, din care aflăm că vântul va sufla cu putere în zonele montane.

Prin intermediul acestei atenționări meteo, valabilă în intervalul 01 septembrie, ora 10:00 – 02 septembrie, ora 10:00, meteorologii informează că în răstimpul avut în vedere, ”în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 60…80 km/h, iar pe creste, în special ale Carpaților Meridionali și de Curbură, temporar rafalele vor depăși 90…100 km/h”.

De asemenea, local în Oltenia vor fi perioade în care rafalele vor avea viteze în general de 60-65 km/h, în special pe parcursul zilei.

Mai mult, meteorologii atrag atenția că intensificări locale și temporare ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45- 55 km/h. ”Iar pe parcursul zilei de joi (02 septembrie), intensificările de vânt se mențin în zona înaltă de munte, iar în estul și sud-estul țării vor fi rafale de peste 65…70 km/h”, menționează specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie.

153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger