AcasăUtileMeteoSe strică vremea! Alertă meteo: ploi, descărcări electrice și intensificări ale vântului

Se strică vremea! Alertă meteo: ploi, descărcări electrice și intensificări ale vântului

Se strică vremea! Alertă meteo: ploi, descărcări electrice și intensificări ale vântului (sursa foto: oradeaindirect.ro)

După mai multe zile cu soare și temperaturi foarte plăcute, în mare parte din țară, urmează un interval în care sunt prognozate ploi și intensificări ale vântului, în mai multe regiuni.

Un mesaj de ultimă oră venit de la meteorologi anunță o schimbare a vremii, în perioada următoare, și prezența în peisaj a unor episoade de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, în dimineața zilei de 16 septembrie, o informare meteo, ce va intra în vigoare la orele serii de joi și va fi valabilă până sâmbătă dimineață.

În ce interval va fi valabilă informarea meteo

Informarea va fi valabilă în intervalul 16 septembrie, ora 19:00 – 18 septembrie, ora 10:00, răstimp în care, menționează meteorologii, în vestul, centrul și nordul țării, dar și în zonele de munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Ceea ce înseamnă că se vor semnala averse, descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

”În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe alocuri, 30…40 l/mp, îndeosebi la munte”, atrag atenția specialiștii ANM.

Intensificări ale vântului, de peste 70 km/h

De asemenea, meteorologii precizează că ”temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45…50 km/h, iar în zona montană înaltă, de peste 70 km/h”.

Și tot prin intermediul acestei informări meteo, din direcția ANM se transmite faptul că astfel de fenomene se vor semnala, începând din după-amiaza zilei de vineri, 17 septembrie, și în restul teritoriului, dar pe arii restrânse.

Prognoză specială pentru Capitală

De asemenea, e de precizat și faptul că joi dimineață, ANM a făcut publică și o prognoză specială pentru București, valabilă tot pentru intervalul 16 septembrie, ora 19:00 – 18 septembrie, ora 10:00.

Din care aflăm că în Capitală cerul va fi variabil, ”cu înnorări vineri (17 septembrie) spre seară și noaptea, când va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului”.

Despre regimul termic în intervalul avut în vedere, s-a anunțat că temperaturile minime vor fi de 15-17 grade, ușor mai scăzute în zona preorășenească, în timp ce temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade.

273 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger