AcasăUtileMeteoS-a anunțat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum vor fi temperaturile...

S-a anunțat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum vor fi temperaturile până la mijlocul lunii februarie

S-a anunțat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum vor fi temperaturile până la mijlocul lunii februarie (sursa foto: romaniatv.net)

Cum va fi vremea în perioada următoare? Meteorologii au comunicat prognoza pentru următoarele patru săptămâni, adică până aproape de mijlocul lui februarie, ultima lună de iarnă calendaristică.

Iar din câte arată estimările meteo, vremea va continua să fie atipică pentru o lună de iarnă, la nivel de temperaturi. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale, rezultă din prognoza meteorologilor, prognoză care vizează următoarele patru săptămâni. Așadar, se anunță o iarnă blândă, sub aspect termic, și în următorul interval.

Prognoza până spre mijlocul lunii februarie

Concret, de la nivelul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) s-au transmis, vineri, estimări meteorologice pentru intervalul 16 ianuarie – 13 februarie.

Săptămâna viitoare sunt anunțate temperaturi mai ridicate decât cele specifice intervalului, la nivelul întregii țări, dar îndeosebi în regiunile sud-estice.

Iată ce cum arată estimările comunicate de ANM, pentru fiecare săptămână în parte:

Săptămâna 16.01.2023 – 23.01.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Cu excepția regiunilor estice și sud-estice, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale, regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Săptămâna 23.01.2023 – 30.01.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 30.01.2023 – 06.02.2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 06.02.2023 – 13.02.2023
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.