AcasăUtileMeteoS-a aflat de la ANM! PRAF SAHARIAN deasupra României. Detaliile venite de...

S-a aflat de la ANM! PRAF SAHARIAN deasupra României. Detaliile venite de la specialiști – FOTO

S-a aflat de la ANM! PRAF SAHARIAN deasupra României. Detaliile venite de la specialiști - FOTO (sursa foto: ziarulunirea.ro)

Sunt vești venite de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), în această a treia zi a săptămânii, doar că nu despre vreme și temperaturi, ci cu referire la o masă de aer cu praf saharian despre care specialiștii spun că urmează să ajungă deasupra României.

Sunt precizări ce vin, așadar, de la ANM, miercuri, 30 martie, cu privire la „transportul de praf saharian în zona României”.

Pe pagina de Facebook a Administrației Naționale de Meteorologie s-a anunțat că „în perioada 30 martie – 01 aprilie circulația aerului se va face din sector preponderent sud-vestic și sudic, iar spre final vestic, astfel că va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical, încărcată cu particule de praf cu origine sahariană, îndeosebi către sudul și sud-estul Europei, inclusiv în zona țării noastre”.

Când vor fi observate depunerile de praf saharian

Potrivit aceleiași surse, „concentrațiile particulelor de praf ce urmează să ajungă deasupra României vor fi mai reduse în comparație cu cele din sudul Peninsulei Italice și al Peninsulei Balcanice”, iar „depunerile de praf vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, începând de joi (31 martie) în vestul, centrul și nordul țării, apoi, pe arii restrânse și în rest.”

Cel mai probabil, depunerile de praf saharian se vor observa, cum s-a mai întâmplat până acum, pe mașini, mai ales pe parbrizul autoturismelor parcate în aer liber.

sursa foto: Facebook/ANM

351 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger