AcasăUtileMeteoRomânia va fi din nou toropită de caniculă! Se anunță peste 37-38...

România va fi din nou toropită de caniculă! Se anunță peste 37-38 de grade la umbră! Când lovește valul de căldură!

România va fi din nou toropită de caniculă! Se anunță peste 37-38 de grade la umbră! Când lovește valul de căldură! (sursa foto: botosaninews.ro)

Deja seceta afectează multe zone din țară, iar agricultorii sunt extrem de îngrijorați de această situație. Și nu numai ei. Căldura, dar și lipsa precipitațiilor au făcut ravagii în cazul culturilor. Iar veștile despre vremea din perioada următoare nu sunt dintre cele mai optimiste la acest capitol.

Și asta pentru că masa de aer tropical, care s-a abătut asupra Europei, va ajunge în zilele viitoare și în zona țării noastre. Astfel că meteorologii se așteaptă să se se înregistreze temperaturi caniculare și în România, de la mijlocul acestei săptămâni.

Vreme în încălzire de la o zi la alta

O masă de aer foarte cald va aduce temperaturi și de 37-38 de grade la umbră, în cursul acestei săptămâni – vești deloc bune pentru românii care suportă cu greu canicula.

„Actualizarea estimărilor indică o probabilitate mare ca între 18 iulie şi 1 august, temperaturile medii să fie peste normele climatologice specifice perioadei, iar deficitul de apă din sol va face ca seceta să fie în extindere şi accentuare”, a declarat recent Elena Mateescu, director ANM, citat de romaniatv.net.

Șefa ANM: „Este o perioadă caniculară, valul se va intensifica din a doua parte a acestei săptămâni”

Dacă pentru ziua de luni veștile sunt ceva mai bune, în sensul că temperaturile sunt în jurul celor normale pentru această perioadă, de la mijlocul săptămânii situația se schimbă. Mateescu a explicat că temperaturile vor urca de la o zi la alta, urmând să se atingă, la mijlocul săptămânii, pragul de caniculă.

Avem o vreme în încălzire de la o zi la alta, 31 de grade marți, valoarea creşte la 33 de grade Celsius miercuri, deja vom atinge pragul unei zile de caniculă joi, peste 37-38 de grade la umbră, o vreme caniculară spre finele săptămânii în toate zonele de câmpie si de podiș, temperatura la umbră va fi chiar de 39 de grade și temperatura resimțită peste 40 grade.

Este o perioadă caniculară, valul se va intensifica din a doua parte a acestei săptămâni și va fi prezent până-n 25 iulie și până la sfârşitul lunii iulie. Și nopțile vor fi tropicale. Minimele se vor situa între 18 şi 22-23 grade”, a mai declarat directorul ANM, la România TV.

author avatar
Andrei Coman
211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger