AcasăUtileMeteoRevin ninsorile în Capitală, dar nu numai! ANM a emis COD GALBEN

Revin ninsorile în Capitală, dar nu numai! ANM a emis COD GALBEN

Revin ninsorile în Capitală, dar nu numai! ANM a emis COD GALBEN (sursa foto: ziaruldevrancea.ro)

Cele mai recente vești venite de la meteorologi anunță că urmează un interval cu ninsori.

În primă fază, Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis, marți, o informare meteo, care va intra în vigoare marți seară. Astfel, în intervalul cât acest mesaj de la specialiștii ANM va fi în vigoare, respectiv 26 ianuarie, ora 18:00 – 28 ianuarie, ora 10:00, sunt anunțate, temporar, ninsori, în general moderat cantitativ în Muntenia, Dobrogea și local în Moldova.

sursa foto: ANM

De asemenea, se va semnala și vântul, cu intensificări mai puternice în anumite zone ale țării. ”În regiunile estice și sud-estice vântul se va intensifica treptat și local vor fi rafale în general de 50…60 km/h. În Carpații Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge în general 55… 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75…85 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată”, conform ANM.

Atenționare COD GALBEN

Începând de de marți noapte, mai exact din 26 ianuarie, ora 23:00 și până pe 27 ianuarie, ora 23:00 va fi valabilă o atenționare COD GALBEN, prin intermediul căreia ANM anunță că ”local în jumătatea de sud-est a țării vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă neuniform și consistent”.

Totodată, și vântul își va face simțită prezența, în intervalul avut în vedere de această avertizare meteo. Pentru Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei sunt anunțate rafale în general de 55-70 km/h, care vor viscoli ninsoarea și vor duce la scăderea semnificativă a vizibilității.