AcasăUtileMeteoPrognoză specială pentru Capitală. Sfârșit de săptămână cu ploi și temperaturi în...

Prognoză specială pentru Capitală. Sfârșit de săptămână cu ploi și temperaturi în scădere

Prognoză specială pentru Capitală. Sfârșit de săptămână cu ploi și temperaturi în scădere (sursa foto: gds.to)

Dacă vineri maximele termice ajung până spre 22 de grade în Capitală, în week-end valorile termice vor fi în scădere semnificativă, atenționează meteorologii.

Mai mult, se pare că finalul acestei săptămâni nu va aduce o vreme prea plăcută, cel puțin nu pentru cei care sperau să se poată plimba sub razele blânde ale soarelui de primăvară.
Veștile despre vreme nu sunt, așadar, dintre cele mai bune, semn că vor fi din nou utile umbrelele.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru Capitală, pentru intervalul vineri, 2 aprilie ora 13 – luni, 5 aprilie, ora 10.

Astfel, pentru perioada 02.04.2021 ORA 13:00 – 03.04.2021 ORA 09:00 ANM anunță următoarele: ”Înnorările se vor accentua treptat și mai ales spre seară și la începutul nopții vor fi perioade în care se vor semnala averse (în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 5…7 l/mp și izolat de peste 10 l/mp), descărcări electrice și cu o probabilitate destul de mare căderi de grindină”.

De asemenea, nici vântul nu va lipsi. Va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată, în special asociate intervalului în care se vor fi averse. Temperatura maximă va fi de 20-21 de grade, iar cea minimă de 6-7 grade.

Duminică, o maximă în jurul a 8 grade Celsius

De asemenea, pentru intervalul 03.04.2021 ORA 09:00 – 05.04.2021 ORA 10:00 se anunță o vreme închisă și perioade cu precipitații sub formă de ploaie. ”Ploile vor fi mai intense pe parcursul zilei de duminică (04 aprilie) și în noaptea de duminică spre luni (04/05 aprilie). Prin acumulare, cantitățile de apă vor fi însemnate, astfel încât, până la sfârșitul intervalului, se vor totaliza în medie 15…20 l/mp și izolat 25 l/mp”. De asemenea, vântul va sufla slab și moderat.

Pentru sâmbătă și duminică se anunță o schimbare la nivel termic, valorile maxime fiind în scădere semnificativă față de zilele precedente. Astfel, ANM anunță că sâmbătă, 3 aprilie, temperatura maximă se va încadra între 11 și 12 grade Celsius, în timp ce în ultima zi a acestei săptămâni, respectiv duminică, 4 aprilie, maxima se va situa în jurul valorii de 8 grade Celsius.

155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger