AcasăUtileMeteoPrognoză specială pentru București, până pe 14 iulie. Ce temperaturi vor înfrunta...

Prognoză specială pentru București, până pe 14 iulie. Ce temperaturi vor înfrunta locuitorii Capitalei. ANM: Disconfortul termic se va accentua

Prognoză specială pentru București, până pe 14 iulie. Ce temperaturi vor înfrunta locuitorii Capitalei. ANM: Disconfortul termic se va accentua (sursa foto: banatulazi.ro)

Capitala va continua să înfrunte căldura și în zilele ce urmează. Așadar, e bine să aveți în vedere cele mai recente vești venite de la ANM, în privința temperaturilor prognozate pentru București.

Pe măsură ce meteorologii au emis, luni, 12 iulie, atenționări tip COD GALBEN, anunțând în ce regiuni ale țării vor fi ploi torențiale și vijelii, dar și ce zone vor fi afectate de caniculă, în perioada următoare – VEZI AICI, specialiștii au transmis și o prognoză specială pentru București.

Când vor fi posibile averse

Experții de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au în vedere intervalul 12 iulie, ora 11:00 – 14 iulie, ora 21:00, respectiv până miercuri seară târziu.

Astfel, pentru luni, meteorologii anunță o vreme călduroasă. Conform ANM, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic.

Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări trecătoare în a doua parte a zilei, când – pentru scurt timp – vor fi posibile averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, precizează meteorologii. Temperatura maximă va fi de 33-34 de grade.

Ce se anunță pentru perioada 13 iulie ora 09:00 – 14 iulie ora 21:00

Și în zilele următoare va fi cald în București. Pentru perioada 13 iulie ora 09:00 – 14 iulie ora 21:00, ANM anunță că ”disconfortul termic se va accentua, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 34 de grade”.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Nu sunt anunțate vești despre posibile precipitații. În schimb, meteorologii transmit că în acest interval temperatura minimă nu va mai coborî sub 20 de grade. Semn că va fi cald, inclusiv pe timpul nopții.

88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger