AcasăUtileMeteoPrognoză specială. ANM: Vreme deosebit de caldă în București. Temperatura maximă anunțată...

Prognoză specială. ANM: Vreme deosebit de caldă în București. Temperatura maximă anunțată pentru miercuri

Sunt vești neașteptat de bune, la nivel termic, venite de la meteorologi, pentru o zi din prima săptămână din ianuarie, care, popular cel puțin, mai este cunoscută și drept luna lui Gerar.

Mai exact, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis, marți, o prognoză specială pentru București, pentru intervalul 04 ianuarie, ora 20 – 05 ianuarie, ora 18. Sunt vizate, așadar, seara zilei de marți și o mare parte a zilei de miercuri, 5 ianuarie.

Astfel, aflăm de la meteorologi că la noapte cerul va fi variabil, vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura minimă va fi de 2…4 grade.

Ziua de miercuri aduce o atmosferă mai degrabă primăvăratică și valori termice maxime cu mult mai ridicate decât cele așteptate pentru o zi de 5 ianuarie. „Mâine vremea va fi frumoasă și deosebit de caldă pentru această dată, cu o temperatura maximă de 14…15 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat”, potrivit ANM.

Atenționare COD GALBEN de vânt – zonele vizate

sursa foto: meteoromania.ro)

Totodată, e de precizat faptul că marți la prânz, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis și o atenționare COD GALBEN, de intensificări ale vântului, pentru intervalul 04 ianuarie, ora 20 – 05 ianuarie, ora 18. Răstimp în care, anunță specialiștii, „în Munții Apuseni și în Carpații Orientali, precum și în zona joasă a județelor Alba, Suceava și Neamț, vântul va avea intensificări cu viteze de 70…80 km/h și temporar de peste 90 km/h”.

Totodată, meteorologii menționează că intensificări ale vântului se vor semnala local și în Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Dobrogei, cu viteze în general de 50…55 km/h.

272 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Ce scandează fermierii din Polonia: „Putin, fă ordine în Ucraina, la Bruxelles şi în guvernul nostru!”

Protestele fermierilor din Polonia mai au puţin şi scapă de sub control. S-a ajuns deja ca autorităţile să-l acuze pe unul dintre manifestanţi de...

Tânăr oprit în trafic, pentru un control. Drogat, fără permis și cu numere false la mașină/Ce a urmat

Un bărbat de 21 de ani a intrat în vizorul polițiștilor din Alba. Totul, după ce mașina pe care o conducea tânărul a fost...