AcasăUtileMeteoPrognoza pentru luna noiembrie. Meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât media normală

Prognoza pentru luna noiembrie. Meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât media normală

(sursa foto: alba24.ro)

În luna noiembrie, vremea va fi relativ frumoasă, anunță meteorologii. Temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul acestei perioade, mai ales în prima parte a lunii, potrivit prognozei ANM.

Săptămâna 01-08.11.2021

Iată vremea detaliată pentru prima săptămână din luna noiembrie:

BANAT 

Vremea se va încălzi treptat, în intervalul 1 – 4 noiembrie, când se vor atinge, în medie, temperaturi maxime de 19…20 de grade și minime de 8…10 grade. Răcirea estimată pentru a  doua parte a săptămânii va conduce pe 7 noiembrie la o medie a maximelor  termice de 12 grade și a minimelor de 4 grade, valori normale pentru începutul lunii noiembrie  în această regiune.

CRIŞANA 

În intervalul 1 – 3 noiembrie se vor atinge, în medie,  temperaturi maxime de 18…19 grade și minime de 7…9 grade. Răcirea estimată pentru a doua  parte a săptămânii va conduce pe 7 noiembrie la o medie a maximelor termice  de 11 grade și a minimelor de 4 grade, valori normale pentru începutul lunii noiembrie în  această regiune.

TRANSILVANIA 

În intervalul 1-4  noiembrie se va înregistra o medie a maximelor termice de 17…18 grade și a minimelor de 5…7 grade. Începând din 5 noiembrie, procesul de răcire va determina la sfârșitul săptămânii, în medie, temperaturi maxime de 10…11 grade și minime de 2…3 grade, valori  apropiate de cele normale în această regiune în prima decadă a lunii noiembrie.

MARAMUREŞ 

Vremea se va încălzi, devenind caldă pentru  această perioadă în intervalul 1-4 noiembrie, cu o medie a maximelor termice de 16…18 grade  și a minimelor de 6…8 grade. Începând din 5 noiembrie, procesul de răcire va determina temperaturi maxime de 10…11 grade și minime  de 3…4 grade, valori apropiate de cele normale în această regiune în prima decadă a lunii  noiembrie.

MOLDOVA 

În intervalul 1-4 noiembrie se va înregistra o medie a maximelor termice de 16…18 grade  și a minimelor de 6…9 grade. Începând din 5 noiembrie, procesul de răcire va determina la  sfârșitul celei de-a doua săptămâni, în medie, temperaturi maxime de 11…12 grade și minime  de 4…5 grade, valori apropiate de cele normale în această regiune în prima decadă a lunii  noiembrie.

Regimul pluviometric se va menține deficitar, iar probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată doar în intervalul 4-7 noiembrie.

DOBROGEA 

Vremea va deveni ușor mai caldă decât în mod obișnuit în intervalul 1–5 noiembrie, când sunt estimate maxime de 15….17 grade și minime de 9…11 grade. Ulterior  se va produce o răcire, astfel încât pe 7 noiembrie, în medie vor fi temperaturile maxime de  13…14 grade și minime de 7…8 grade, valori apropiate de normele climatologice ale  începutului lunii noiembrie.

MUNTENIA 

În intervalul 1-4 noiembrie vremea va deveni  caldă raportat la normele climatologice ale acestei regiuni, cu o medie a maximelor termice de  17…19 grade și a minimelor de 7…9 grade. Începând din 5 noiembrie, procesul de răcire va  determina, în medie, temperaturi maxime de 13…14 grade și minime de 5…6 grade, valori apropiate de cele normale în prima decadă a lunii  noiembrie.

Probabilitatea pentru ploi slabe la nivel local va fi mai ridicată doar în intervalul 4-7  noiembrie.

OLTENIA 

Vremea se va încălzi  treptat, urmând să devină ușor mai caldă caldă decât în mod obișnuit în intervalul 2 – 4  noiembrie, când se vor atinge, în medie, temperaturi maxime de 17…18 grade și minime de  7…9 grade. Răcirea estimată pentru finalul săptămânii va conduce, pe 7  noiembrie, la o medie a maximelor termice de 12…13 grade și a minimelor de 4…5 grade, valori  normale pentru începutul lunii noiembrie în această regiune.

LA MUNTE se estimează zilnic ploi

Se estimează o scădere  treptată a valorilor termice diurne astfel încât pe 7 noiembrie media maximelor va ajunge la 4…5 grade. Media temperaturilor minime va fi ușor negativă, între -3 și -1 grad, pe 7 noiembrie, iar în celelalte nopți ale săptămânii va avea valori  de 1…4 grade.

În prima săptămână din lună se estimează zilnic precipitații mai ales ploi, local moderate cantitativ în intervalul 4-7 noiembrie.

Săptămâna 08.11.2021 – 15.11.2021

La nivelul întregii țări, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în nord-est. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 15.11.2021 – 22.11.2021

În cea de-a treia săptămână, vorbim de temperaturi medii care se vor situa ușor peste cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile țării. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 22.11.2021 – 29.11.2021

Finalul lunii aduce cu sine  valori medii termice care se vor situa ușor peste cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales la munte. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință în general deficitară, mai ales în zonele montane.

author avatar
Alina Costache
243 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger