Luna iulie e pe final, iar cei care se pregătesc să plece în concediu, în august, și vor să afle cum va fi vremea în săptămânile ce vin urmăresc veștile de la meteorologi.
Și nu doar ei, ci și cei care se întreabă dacă după ce va trece iulie, „luna lui Cuptor”, cum mai e ea cunoscută popular, vor mai fi episoade caniculare și zile cu temperaturi „de foc”.
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut publice, vineri, 26 iulie, estimări pentru perioada 29 iulie – 26 august. Aflăm, așadar, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.
Cum arată estimările meteorologilor pentru ultimele zile din iulie și primele zile din luna august, când vine vorba despre temperaturi, dar și despre probabilitatea să apară ploi, aflați în cele ce urmează:
Iată prognoza pentru următoarele patru săptămâni, conform celor mai recente informații ce vin de la meteorologi:
Săptămâna 29.07.2024 – 05.08.2024
Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-vestice, dar și ușor mai coborâte în extremitatea de nord-est a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.
Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice.
Săptămâna 05.08.2024 – 12.08.2024
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice și sud-vestice.
Regimul pluviometric va avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor.
Săptămâna 12.08.2024 – 19.08.2024
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.
Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.
Săptămâna 19.08.2024 – 26.08.2024
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice.
Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă în regiunile estice și sud-estice, iar în rest va avea o tendință ușor deficitară.