AcasăUtileMeteoPrognoza meteo actualizată. Cum va fi vremea de 1 mai și de...

Prognoza meteo actualizată. Cum va fi vremea de 1 mai și de Paște

(sursa foto: agrointel.ro)

Cu doar câteva săptămâni rămase până de 1 mai, dar și până la Sărbătorile Pascale ortodoxe, specialiștii vin cu informații actualizate despre prognoza meteo.

Administraţia Națională de Meteorologie (ANM) a făcut publică, marți, o actualizare a estimărilor meteo pentru următoarele patru săptămâni, respectiv pentru intervalul 8 aprilie – 6 mai 2024.

Aflăm așadar detalii despre prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, inclusiv pentru 1 mai și zilele de Paște. Sunt informații prețioase mai ales pentru cei care își fac planuri pentru zilele libere pe care le vor avea la începutul lunii mai. Și vor să știe ce surprize le-ar putea rezerva vremea, mai ales dacă vor să ajungă la mare ori la munte.

Pentru săptămâna în curs, meteorologii estimează că temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice intervalului, pe întreg teritoriul României. Nu sunt așteptate precipitații sub formă de ploaie.

Săptămâna viitoare, în schimb, sunt prognozate ploi. Meteorologii estimează, cu referire la cantitățile de precipitații, că vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali și în nord-estul țării.

Cum arată prognoza pentru următoarele 4 săptămâni, conform estimărilor anunțate de meteorologi:

Săptămâna 08.04.2024 – 15.04.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar la nivelul întregii țări.

Săptămâna 15.04.2024 – 22.04.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali și în nord-estul țării.

Săptămâna 22.04.2024 – 29.04.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 29.04.2024 – 06.05.2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

author avatar
Andrei Coman