AcasăUtileMeteoPrognoza meteo 19 iunie -17 iulie. Nu scăpăm de ploi/Cum vor fi...

Prognoza meteo 19 iunie -17 iulie. Nu scăpăm de ploi/Cum vor fi temperaturile în următoarele patru săptămâni

sursa foto: radioconstanta.ro

Am trecut deja de mijlocul lui iunie, prima lună de vară din calendar. Cei care vor să afle cum vor fi temperaturile în a doua parte a lunii iunie, dar și ce surprize ne-ar putea rezerva vremea la început de iulie, cunoscută în popor drept luna lui Cuptor, află cum arată prognoza anunțată de meteorologi.

Mai exact, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut publice, vineri, estimări pentru intervalul 19.06.2023 – 17.07.2023. Așadar, aflăm informații despre cum arată prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Și cum vor fi temperaturile, dar și unde va mai ploua.

Și asta pentru că din estimările specialiștilor rezultă că ploile vor continua și în perioada următoare, iar în unele zone ale țării regimul pluviometric va fi excedentar.

Ce au anunțat meteorologii, pentru fiecare săptămână în parte:

Săptămâna 19.06.2023 – 26.06.2023

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, precum și în cele estice și sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 26.06.2023 – 03.07.2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile vestice, sud-vestice și local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice, centrale și la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 03.07.2023 – 10.07.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, cu posibilitatea unui ușor deficit, local, în regiunile extracarpatice.

Săptămâna 10.07.2023 – 17.07.2023

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în cele sud-estice.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.