AcasăUtileMeteoPrognoza actualizată pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea până în...

Prognoza actualizată pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea până în 11 decembrie

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni? Prognoza a fost actualizată de către meteorologi.

După ce recent în unele zone montane din țară au apărut deja primele ninsori, iar vremea s-a răcit simțitor, senzația de frig fiind sporită și de vântul care a suflat cu destulă putere, nu sunt deloc puțini cei care vor să afle cum arată prognoza pentru perioada ce vine. Și dacă se vor mai semnala precipitații specifice sezonului de iarnă, mai ales că ne apropiem tot mai mult de luna decembrie, prima lună de iarnă din calendar.

În tot acest context, vin vești de la meteorologi. Prognoza pentru următoarele patru săptămâni a fost actualizată. Mai exact, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat estimările meteo pentru intervalul 13 noiembrie-11 decembrie.

Pentru prima săptămână din prognoză, specialiștii anunță că, exceptând zonele montane, unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice intervalului. Nu vor lipsi din peisaj nici ploile, care se vor semnala mai ales în nord-vestul extrem al țării.

Ce anunță ANM pentru fiecare săptămână în parte:

Săptămâna 13.11.2023 – 20.11.2023

Cu excepția zonelor montane, unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în nord-vestul extrem al teritoriului.

Săptămâna 20.11.2023 – 27.11.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în nord-vestul extrem al țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 27.11.2023 – 04.12.2023

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile sudice și sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 04.12.2023 – 11.12.2023

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, dar cu o tendință ușor excedentară în jumătatea nord-vestică a țării.

133 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Iată românii care vor primi 2.100 lei în plus la pensie! Vezi dacă eşti pe lista Ministerului Muncii!

Românii mai au de aşteptat aproximativ 10 luni până să simtă în buzunar mult-anunţata creştere a pensiilor. Partea bună e că aşteptarea va merita...

România, deja cu un pas în Schengen! Austria şi-a dat acordul. Marcel Ciolacu: „Am spart gheața, merităm”

Veste bună pentru România. Suntem cu un pas mai aproape de Schengen. Cancelarul austriac Karl Nehammer și ministrul de Interne Gerhard Karner ar fi...