AcasăUtileMeteoPregătiți-vă să înfruntați căldura! ANM anunță până la cât vor urca temperaturile...

Pregătiți-vă să înfruntați căldura! ANM anunță până la cât vor urca temperaturile în București, în următoarele zile! Va crește disconfortul termic

Pregătiți-vă să înfruntați căldura! ANM anunță până la cât vor urca temperaturile în București, în următoarele zile! Va crește disconfortul termic (sursa foto: romaniatv.net)

După zile întregi în care s-a vorbit constant despre ploi și fenomene specifice instabilității atmosferice, Capitala va fi cuprinsă de un val de căldură, ceea ce va face ca temperaturile să atingă, în perioada următoare, pragul de caniculă. Va crește și disconfortul termic, spun specialiștii.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis, marți, 22 iunie, o prognoză specială pentru București, valabilă din dimineața acestei zile și până vineri seară, 25 iunie, la ora 21.

Din mesajul meteorologilor aflăm cum va fi vremea în tot acest răstimp – și că, pe lângă faptul că temperaturile vor fi în creștere, nu vor lipsi cu totul din peisaj nici perioadele cu ploi în aversă și cu intensificări de scurtă durată ale vântului.

Pentru intervalul 22.06.2021 ora 10:30 – 24.06.2021 ora 09:00, meteorologii anunță că vremea va fi călduroasă, iar cerul variabil, ”cu înnorări temporar accentuate în cursul după-amiezilor și al serilor, când vor fi perioade cu averse posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină, cu o probabilitate de manifestare mai ridicată miercuri (23 iunie), când și disconfortul termic va fi în creștere (indicele temperatură umezeală va putea atinge pragul critic de 80 de unități).”

Conform specialiștilor de la ANM, temperaturile maxime se vor situa între 30 și 33 de grade, în timp ce valorile termice minime se vor încadra între 17 și 20 de grade.

Când vor ajunge temperaturile până la 36 de grade

Pentru intervalul 24.06.2021 ora 09:00 – 25.06.2021 ora 21:00, temperaturile se anunță a fi în creștere semnificativă, până către valori de 36 de grade Celsius. ”Joi și vineri, vremea va continua să se încălzească treptat și va deveni caniculară, îndeosebi în centrul orașului, iar disconfortul termic va fi ridicat (indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități)”, menționează meteorologii.

Conform ANM, în intervalul avut în vedere, temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 18 și 21 de grade.

Totodată, specialiștii atrag atenția că nu vor lipsi nici ploile. ”Probabilitatea de apariție a perioadelor cu instabilitate atmosferică (averse posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină) va fi mai ridicată joi (24 iunie)”, se mai precizează prin intermediul prognozei speciale pentru București.

150 afisari

1 COMENTARIU

  1. Agricultori se vor plânge ca e seceta. Vor fi dezpagubiti de Catu. Sa ceara la primari doar.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger