AcasăUtileMeteoPloi, dar și vânt! ANM a emis avertizări COD GALBEN și PORTOCALIU/...

Ploi, dar și vânt! ANM a emis avertizări COD GALBEN și PORTOCALIU/ Ce se anunță despre vremea din Capitală

Ploi, dar și vânt! ANM a emis avertizări COD PORTOCALIU și GALBEN. Ce se anunță despre vremea din Capitală (sursa foto: realitatea.net)

Sunt vești de ultimă oră venite de la meteorologi, cu privire la vremea din următorul interval. Se anunță precipitații sub formă de ploaie, mai abundente în zona litoralului. Așadar, umbrelele și pelerinele de ploaie vor deveni accesorii utile.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis, în dimineața de marți, 12 octombrie, două avertizări.

Prima dintre ele, tip COD GALBEN, vizează intervalul 12 octombrie, ora 14:00 – 13 octombrie, ora 10:00, răstimp în care, spun meteorologii, în sud-estul țării vor fi ploi importante cantitativ, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp, iar pe alocuri, cu precădere în Dobrogea, 40 l/mp.

De asemenea, în zonele menționate se va intensifica treptat și vântul, care va avea rafale în general de 50-60 km/h, iar pe litoral de peste 65-70 km/h.

foto: meteoromania.ro

COD PORTOCALIU: ploi abundente

Începând cu orele serii, va intra în vigoare și o avertizare COD PORTOCALIU – emisă pentru intervalul 12 octombrie, ora 21:00 – 13 octombrie, ora 10:00. Așadar până miercuri dimineață.

Conform meteorologilor, în intervalul menționat, în zona litoralului va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 50-70 l/mp.

Prognoză specială pentru București, până miercuri dimineață

Și tot marți, ANM a transmis o prognoză specială pentru București, pentru intervalul 12 octombrie, ora 14:00 – 13 octombrie, ora 10:00.

Valorile termice diurne, ușor mai scăzute decât în intervalul anterior, vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de rece. Cerul va fi noros și temporar va ploua, posibil moderat cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat”, potrivit ANM.

Cât despre temperatură maximă, aceasta se va situa în jurul a 13 grade, în timp ce minima va fi de 8-9 grade Celsius.

107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger