AcasăUtileMeteoO nouă atenționare COD GALBEN. Vizează vremea din week-end. Ce temperaturi anunță...

O nouă atenționare COD GALBEN. Vizează vremea din week-end. Ce temperaturi anunță meteorologii

Cu doar o zi înainte de mult-așteptatul week-end, meteorologii au emis o atenționare COD GALBEN și au anunțat ce se întâmplă cu temperaturile.

Așadar, vin vești noi de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Vineri la prânz a fost emisă o atenționare meteo, ce va fi valabilă pentru zilele de 14 și 15 august, respectiv sâmbătă și duminică.

În cursul acestor două zile avute în vedere, ”valul de căldură se va extinde, iar disconfortul termic va fi în creștere în vestul și sud-vestul țării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unităţi”, anunță meteorologii prin intermediul atenționării COD GALBEN.

sursa foto: meteoromania.ro

Temperaturile anunțate

De asemenea, ANM informează că sâmbătă, 14 august, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade. În ultima zi a acestei săptămâni, valorile termice ar putea crește și mai mult de atât. Meteorologii menționează că ”duminică (15 august), izolat se vor atinge 37…38 de grade și local va fi caniculă în Banat, Crișana, sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei.”

Din câte se poate vedea pe hartă, opt județe sunt ”colorate” cu galben, semn că se vor afla sub incidența acestei avertizări.

Veștile nu par a fi mai bune, cel puțin pentru cei care suportă cu greu căldura verii, nici când vine vorba de începutul săptămânii viitoare. ”În zilele de luni, marți și miercuri (16, 17 și 18 august) valul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării”, au anunțat încă de pe acum meteorologii.

Prognoză specială pentru București, până duminică seară

Și tot vineri, ANM a transmis o prognoză specială pentru București. Este avut în vedere intervalul 14 august ora 10:00 – 15 august ora 23:00. Adică sfârșitul acestei săptămâni.

Aflăm de la meteorologi că vremea se va menține frumoasă, în Capitală, dar va fi călduroasă, chiar caniculară în după-amiaza zilei de duminică, 15 august.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi, sâmbătă, de 30-32 de grade, în timp ce duminică mercurul din termometre va urca până la 34-35 de grade.

191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger