AcasăUtileMeteoO nouă alertă de vreme rea! Vijelii și averse torențiale! HARTA județelor...

O nouă alertă de vreme rea! Vijelii și averse torențiale! HARTA județelor aflate sub COD GALBEN/Prognoză pentru București

O nouă alertă de vreme rea! Vijelii și averse torențiale! Ce zone sunt sub COD GALBEN de la ANM - HARTA (sursa foto: portalsm.ro)

Meteorologii au emis o nouă atenționare COD GALBEN, de această dată joi, 26 mai.

Pentru orele următoare se anunță perioade cu furtuni în două zone ale țării. Șase județe se vor afla sub incidența atenționării COD GALBEN transmise de la nivelul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

ANM anunță vijelii și averse torențiale

foto: meteoromania.ro

Mesajul de la ANM va fi valabil în intervalul 26 mai, ora 13 – 26 mai, ora 20, respectiv până joi seară. În răstimpul avut în vedere, meteorologii spun că local în Dobrogea și în Muntenia vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Ceea ce înseamnă că se vor semnala frecvente descărcări electrice, „intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75 km/h)”, dar și averse torențiale şi izolat căderi de grindină. „Cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp” – anunță meteorologii.

Prognoză specială pentru București: vreme caldă, dar și posibile vijelii

Nici Capitala s-ar putea să nu scape de astfel de fenomene asociate instabilității atmosferice, în a doua parte a zilei. Dintr-o prognoză specială emisă de ANM pentru București – valabilă de joi de la ora 13 până seara, la ora 20 – aflăm că vremea va fi caldă, cu o maximă ce se va situa în jurul a 30 de grade Celsius.

„Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când vor fi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, descărcări electrice și averse” – mai anunță meteorologii.

611 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger