AcasăUtileMeteoO nouă alertă de vreme rea! COD GALBEN: ploi torențiale și grindină...

O nouă alertă de vreme rea! COD GALBEN: ploi torențiale și grindină – HARTA zonelor vizate/ANM, prognoză specială pentru București

O nouă alertă de vreme rea! COD GALBEN: ploi torențiale și grindină - HARTA zonelor vizate/ANM, prognoză specială pentru București (sursa foto: oradesibiu.ro)

Vremea se anunță destul de capricioasă, în unele zone din țară, în această a doua zi a săptămânii. Meteorologii au emis, marți, 10 mai, o atenționare COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată, pentru mai multe județe din țară. Sunt anunțat averse torențiale, cu fulgere și intensificări ale vântului.

Mesajul de la Administraţia Naţională de Meteorologie va intra în vigoare la ora 13 și va fi valabil până seara târziu, respectiv până la ora 21 a zilei de 10 mai.

ANM anunță averse torențiale, intensificări ale vântului și grindină

foto: meteoromania.ro

Conform ANM, în intervalul menționat, în Banat, Crișana, vestul și sud-vestul Transilvaniei, dar și în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Sunt anunțate frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului și grindină. „În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp”, transmit specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie.

Meteorologii atrag atenția că astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului, cu precădere în sud-estul și centrul țării.

Prognoză specială pentru București: cerul va avea înnorări şi trecător va ploua slab

Și tot marți, specialiștii de la ANM au transmis o prognoză specială pentru București, valabilă pentru intervalul în care va fi în vigoare atenționarea COD GALBEN. Capitala nu se va afla sub incidența acestei avertizări, dar chiar și așa nu va fi ocolită de ploi, slabe cantitativ.

Așadar, din prognoza pentru București, ce va fi în vigoare în intervalul 10 mai, ora 13 – 10 mai, ora 21, aflăm că vremea se va răci ușor față de ziua precedentă, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

Cerul va avea înnorări şi trecător va ploua slab, iar vântul va sufla slab și moderat – au mai anunțat meteorologii.