AcasăUtileMeteoO nouă alertă de la meteorologi! COD GALBEN de averse torențiale, vijelii...

O nouă alertă de la meteorologi! COD GALBEN de averse torențiale, vijelii și grindină – HARTA zonelor vizate/ANM, prognoză specială pentru București

O nouă alertă de la meteorologi! COD GALBEN de averse torențiale, vijelii și grindină - HARTA zonelor vizate/ANM, prognoză specială pentru București (sursa foto. stiridecluj.ro)

Vremea se anunță a fi capricioasă, în a doua zi a săptămânii, în câteva zone din țară, unde în orele următoare vor apărea manifestări asociate instabilității atmosferice.

În această dimineață, meteorologii au emis o atenționare COD GALBEN, ce va fi valabilă în intervalul 31 mai, ora 12 – 31 mai, ora 22. Adică de la marți la prânz și până după lăsarea serii.

Zonele ce se vor afla sub atenționare COD GALBEN

foto: meteoromania.ro

Conform precizărilor venite de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), în intervalul în care va fi în vigoare atenționarea COD GALBEN, în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, sud-vestul Transilvaniei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Astfel că sunt anunțate „frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75 km/h) și grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp.”

Meteorologii menționează că astfel de manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Prognoză specială pentru București – averse și posibil vijelii

Totodată ANM a transmis, într-o prognoză specială pentru București, valabilă în același interval – 31 mai, ora 12 – 31 mai, ora 22 – că în Capitală vremea va continua să se încălzească ușor, însă gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere.

Conform ANM, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara. Când „vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil vijelie (viteze de 55…60 km/h) și averse (8…10 l/mp, izolat peste 15 l/mp)”.
Marți, temperatura maximă în București va fi de 29…30 de grade.

526 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger