AcasăUtileMeteoANM, averizare de ULTIMĂ ORĂ! COD PORTOCALIU în București! Ce alte zone...

ANM, averizare de ULTIMĂ ORĂ! COD PORTOCALIU în București! Ce alte zone sunt afectate

(sursa foto: realitatea.net)

Ploile nu se dau duse din peisaj, în perioada următoare, astfel că meteorologii au emis avertizări COD GALBEN și PORTOCALIU. Mai exact, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis, joi, 14 octombrie, două avertizări.

Prima dintre ele, tip COD GALBEN, va fi în vigoare în intervalul 14 octombrie, ora 13:00 – 16 octombrie, ora 14:00, respectiv până sâmbătă după-amiază. Sunt anunțate ploi însemnate cantitativ, dar nu numai.

Concret, meteorologii spun că în intervalul avut în vedere, ”în Oltenia, Muntenia, local în sudul Banatului și în Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură va ploua pe arii extinse va ploua pe arii extinse și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp”.

Totodată, meteorologii atrag atenția că vântul se va intensifica temporar în regiunile sudice, cu viteze de 45…55 km/h.

De asemenea, ANM informează că în unele zone montane, la altitudini mari, va ninge. Mai exact, că în a doua parte a zilei de joi (14 octombrie) și în noaptea de joi spre vineri (14/15 octombrie) în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, la altitudini mai mari de 1700 de metri vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

(sursa foto: meteoromania.ro)

COD PORTOCALIU emis pentru Capitală și mai multe județe: ploi abundente

De asemenea, s-a emis o avertizare COD PORTOCALIU, pentru intervalul 14 octombrie, ora 13:00 – 16 octombrie, ora 14:00.

Răstimp în care, atrag atenția meteorologii, ”în județele Teleorman, Olt, Giurgiu, Călărași, Dolj, Ilfov și municipiul București și în special în jumătatea sudică a județelor Argeș, Dâmbovița, Vâlcea și Gorj va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă în general de 40…60 l/mp”.

Prognoză specială pentru București

Și tot în dimineața zilei de joi, ANM a transmis o prognoză specială pentru București, pentru același interval: 14 octombrie, ora 13:00 – 16 octombrie, ora 14:00.

Din care locuitorii Capitalei află că vremea va fi închisă și deosebit de rece pentru mijlocul lunii octombrie.

Meteorologii anunță că temporar va ploua și se vor acumula cantități de apă în general de 35…45 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări îndeosebi pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă, când se vor atinge viteze de 45-55 km/h.

La nivel termic, valorile maxime se vor situa în jurul a 10 grade, în timp ce temperaturile minime vor fi de 7-9 grade.

324 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger