AcasăUtileMeteoNoi alerte de la ANM! Zonele ce intră sub COD PORTOCALIU de...

Noi alerte de la ANM! Zonele ce intră sub COD PORTOCALIU de ploi torențiale – HARTA/Cum va fi vremea în Capitală

sursa foto: agrointel.ro

Meteorologii anunță noi perioade cu instabilitate atmosferică, în intervalul următor. Vor fi averse, descărcări electrice, dar și intensificări de scurtă durată ale vântului, în mai multe zone ale țării. Motiv pentru care s-au emis mesaje de avertizare tip COD GALBEN. Pentru cinci județe a fost emis un COD PORTOCALIU de averse torențiale.

Mai exact, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunță, joi dimineață, prin intermediul unei atenționări COD GALBEN, ce va fi în vigoare în intervalul 15 iunie, ora 12 – 15 iunie, ora 21, că, în răstimpul avut în vedere, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în zona montană, nord-vestul Olteniei și al Moldovei, în estul și sud-estul Transilvaniei și în sudul Banatului.

foto: meteoromania.ro

„Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp”, conform ANM.

COD GALBEN și PORTOCALIU începând de joi, de la ora 21, și până vineri la prânz

foto: meteoromania.ro

De asemenea, a fost emisă o avertizare COD GALBEN, pentru intervalul 15 iunie, ora 21 – 16 iunie, ora 12. În care, conform ANM, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Carpații Occidentali și Meridionali, în Oltenia și vestul Transilvaniei.

Sunt anunțate averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. „În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp” – atrag atenția meteorologii.

Totodată, în același interval, 15 iunie, ora 21 – 16 iunie, ora 12, va fi în vigoare un COD PORTOCALIU. Cinci județe se vor afla – total sau doar parțial – sub incidența acestei avertizări de averse torențiale și cantități însemnate de apă. E vorba de județul Caraș-Severin și de zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Alba și Hunedoara.

„În județul Caraș-Severin și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Alba și Hunedoara vor fi averse torențiale și mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp” – informează meteorologii în textul avertizării COD PORTOCALIU.

Cum va fi vremea în București: prognoză specială

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis, joi, și o prognoză specială pentru zona municipiului București, pentru intervalul 15 iunie, ora 12 – 16 iunie, ora 12.

Conform meteorologilor, vremea va fi caldă în Capitală, cu temperaturi maxime de 29-30 de grade. „Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara, când probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi în creștere”, conform ANM.

De asemenea, vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 15-17 grade, mai anunță specialiștii ANM.