AcasăUtileMeteoMeteorologii nu vin cu vești bune: vreme deosebit de rece, până sâmbătă....

Meteorologii nu vin cu vești bune: vreme deosebit de rece, până sâmbătă. Ce se anunță pentru Capitală

Meteorologii nu vin cu vești bune: vreme deosebit de rece, până sâmbătă. Ce se anunță pentru Capitală (sursa foto: realitatea.net)

Temperaturile primăvăratice și razele blânde ale soarelui de aprilie vor rămâne doar un vis frumos, cel puțin până sâmbătă dimineață – intervalul avut în vedere de către specialiștii ANM într-un mesaj tip informare meteo emis în cursul acestei zile.

Și spunem asta pentru că, din câte reiese din estimările meteorologilor, cuvântul de ordine va fi frigul.

Concret, se anunță că în intervalul 07 aprilie, ora 15:00 – 10 aprilie, ora 10:00, ”vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an mai ales în timpul nopţilor şi al dimineţilor”, când temperaturile minime vor fi preponderent negative, local sub -5 grade, îndeosebi în nordul și în centrul țării și în dealurile sudice. ”Se va produce brumă și pe alocuri îngheț la sol”, anunță ANM.

De asemenea, e bine să aveți în vedere faptul că meteorologii spun că temporar, miercuri după-amiază și în cursul zilei de joi în zonele de deal și de munte vor mai fi precipitații slabe predominant sub formă de ninsoare.

Totodată, vântul va avea intensificări în prima parte a intervalului amintit, în sud-vest și centru, cu viteze în general de 45-55 km/h, iar la munte peste 60-70 km/h, spulberând zăpada.

Prognoză specială pentru București

Tot miercuri, Administraţia Naţională de Meteorologie a făcut publică și o prognoză specială pentru București, valabilă în același interval, 07 aprilie, ora 15:00 – 10 aprilie, ora 10:00, prin intermediul căreia se anunță că nici în Capitală lucrurile nu vor sta prea bine la capitolul temperaturi. Și că sunt șanse să mai apară ploi, dar acestea vor fi salbe cantitativ.

”Vremea se va menține deosebit de rece pentru această perioadă, îndeosebi în timpul nopților și dimineților. Vor fi temperaturi maxime de 10…13 grade și minime de 0…2 grade, cu valori mai scăzute în zona periurbană în noaptea de joi spre vineri (08/09 aprilie) și în noaptea de vineri spre sâmbătă (09/10 aprilie) spre -3…-2 grade. Se va produce brumă.

În prima parte a intervalului menționat trecător vor mai fi ploi slabe, iar în după-amiaza zilei de joi (08 aprilie) vor fi posibile și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat”, din câte au precizat specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie.

162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger