AcasăUtileMeteoMeteorologii avertizează: vreme deosebit de rece. S-a emis COD GALBEN. Zonele lovite...

Meteorologii avertizează: vreme deosebit de rece. S-a emis COD GALBEN. Zonele lovite de ger – HARTA/Minime de minus 25 de grade

sursa foto: ziarmm.ro

Vin vești deloc bune despre vremea din perioada următoare – în mai multe județe din țară se anunță o vreme deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, în dimineața zilei de miercuri, o atenționare COD GALBEN, pentru intervalul 8 – 11 februarie. Așadar până sâmbătă.

Din câte se poate vedea pe harta atașată, 13 județe se vor afla sub incidența acestui COD GALBEN de vreme deosebit de rece și ger persistent.

foto: meteoromania.ro

În cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureșului și Moldovei, vremea va fi deosebit de rece, mai ales noaptea și dimineața va fi ger, iar temperaturile minime se vor situa în general între -25 și -18 grade”, conform ANM.

Meteorologii atrag, totodată, atenția că nopțile și diminețile vor fi local geroase și în restul țării, „astfel că temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -18 și -8 grade”.

Prognoză specială pentru București

ANM a emis, miercuri dimineață, și o prognoză specială pentru București, pentru intervalul 8 februarie ora 10:00 – 11 februarie ora 10:00. Din care aflăm că nici Capitala nu va scăpa de frig.

Vremea va fi rece, geroasă în timpul nopților și dimineților. Vot fi temperaturi maxime de 0…4 grade și minime de -8…- 6 grade, mai coborâte în zona periurbană până în jurul valorii de -10 grade”, conform ANM.

Potrivit meteorologilor, cerul va avea înnorări pe parcursul zilei de miercuri, 8 februarie, când trecător va mai ninge slab, apoi va deveni mai mult senin. De asemenea, specialiștii ANM menționează în prognoză că vântul va sufla slab și moderat.