AcasăUtileMeteoMeteo. Cum va fi vremea luni, 8 februarie. Temperaturile maxime anunțate pentru...

Meteo. Cum va fi vremea luni, 8 februarie. Temperaturile maxime anunțate pentru Capitală

Meteo. Cum va fi vremea luni, 8 februarie. Temperaturile maxime anunțate pentru Capitală (sursa foto: stirigiurgiu.ro)

Începutul săptămânii aduce vreme mohorâtă, în mai multe zone ale țării.

Încă din ziua precedentă, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo, valabilă până marți, 09 februarie, la ora 12, anunțând că, în tot acest interval, în cea mai mare parte a țării vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie, pe arii mai extinse în cursul zilei de luni, când în special în vestul, nord-vestul teritoriului, precum și în zona de munte, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp și izolat 30-35 l/mp. La munte, la altitudini mai mici de 1800 de metri, ploile vor duce la topirea parțială a stratului de zăpadă.

De asemenea, până luni la ora 12, este valabilă o atenționare COD GALBEN de vânt, prin intermediul căreia ANM a anunțat intensificări ale vântului în Banat (unde rafalele vor depăși 55-65 de km/h și izolat 70 km/h) și în zona Carpaților Meridionali – unde vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 70-90 km/h, și mai puternice de atât la peste 1800 de metri, unde rafalele vor depăși 100-120 km/h, spulberând zăpadă.

Totodată, până luni seară la ora 20, este în vigoare o atenționare COD GALBEN de polei, emisă pentru Moldova. Unde, temporar, vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie și burniță, iar pe arii extinse se va semnala polei, la început în sudul regiunii, apoi mai ales în nord și centru.

Vremea în Capitală

Pentru București, se anunță o încălzire a vremii și temperaturi maxime de 10-12 grade.

Cerul va mai avea înnorări, iar temporar, pot apărea ploi slabe, sub formă de aversă. De asemenea, și vântul va fi prezent în peisaj. Care, conform prognozei, va sufla în generat moderat.

84 afisari
Zenville

Ultimele știri

Burduja, despre întâlnirea cu Iohannis, de la Cotroceni: „Nu este o chestiune neobişnuită” – VIDEO

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a oferit câteva detalii despre discuția pe care a avut-o, zilele trecute, cu președintele Klaus Iohannis, la...

Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”

A început luna iunie, prima lună de vară din calendar. Iar din câte indică temperaturile sâmbătă, în multe zone ale țării, deja se poate...
proger