AcasăUtileMeteoMeteo, 9 februarie. Vremea se încălzește ușor în București

Meteo, 9 februarie. Vremea se încălzește ușor în București

Meteo, 9 februarie. Vremea se încălzește ușor în BucureștiMeteo, 9 februarie. Vremea se încălzește ușor în București (sursa foto: b1tv.ro)

Veștile despre regimul termic sunt cât se poate de bune – vremea se va mai încălzi, în această a treia zi a săptămânii.

Astfel că valorile termice pe timpul zilei vor fi, în general, cu mult mai ridicate decât cele normale pentru această dată. Miercuri, temperaturile se vor situa între 3 și 13 grade Celsius.

Cerul va fi variabil, cu înnorări persistente în centru, nord și nord-est. Pe arii restrânse vor fi trecător precipitații slabe – predominant sub formă de ninsoare la munte, mixte în Maramureș și sub formă de ploaie și trecător lapoviță în Transilvania și Moldova.

Atenționare COD GALBEN de vânt

foto: meteoromania.ro

Vântul va continua să aibă intensificări la munte. De altfel, este în vigoare o atenționare COD GALBEN de vânt, emisă de Administrația Națională de Meteorologie în cursul zilei precedente, și care va expira miercuri, 09 februarie, la ora 18. Conform meteorologilor, în Carpații Meridionali și de Curbură vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h, iar la altitudini de peste 1600 de metri, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută.

ANM anunță că pe parcursul zilei de miercuri, în estul țării, vântul va avea intensificări, local, cu viteze în general de 50…55 km/h.

Vremea în București

În Capitală vremea se mai încălzește puțin față de ziua precedentă. Iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, conform ANM.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.