AcasăUtileMeteoMeteo, 8 ianuarie. Iarna se lasă așteptată, ploile predomină în mare parte...

Meteo, 8 ianuarie. Iarna se lasă așteptată, ploile predomină în mare parte a României

vremeaMeteo, 8 ianuarie. Iarna se lasă așteptată, ploile predomină în mare parte a României

Valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât cele specifice datei, în cea mai mare parte a ţãrii.

În regiunile estice şi sud-estice cerul va fi mai mult noros şi pe suprafeţe mici vor fi precipitaţii slabe mixte la munte şi în Moldova şi ploaie în Dobrogea.

Ploile pun stăpânire pe aproape toate regiunile

În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar în sud, noaptea, va fi nebulozitate joasă, stratiformă şi izolat burniţă. Local, mai ales dimineaţa şi noaptea, şi cu precădere în regiunile extracarpatice, pe văi şi în depresiuni, va fi ceaţă.

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări îndeosebi în a doua parte a intervalului, la munte, la altitudini mari, în special pe creste, unde la rafală se vor depăşi 70…80 km/h şi pe arii mai restrânse şi la intensităţi mai mici în vest, în est şi în extremitatea de sud-est.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 2 şi 12 grade, cu valorile mai scăzute în Moldova, iar cele minime între -3 grade în estul Transilvaniei şi 7 grade în sudul Banatului.

Vremea în Capitală

Valorile termice diurne, comparabile cu cele din ziua anterioară, se vor situa în continuare peste mediile climatologice multianuale specifice datei.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 0…2 grade. Cerul va fi variabil, dar dimineaţa şi noaptea probabilitatea pentru ceaţă sau nori joşi, stratiformi, va fi ridicată. Vântul va sufla slab până la moderat.

author avatar
Andreea Vlad
169 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger