AcasăUtileMeteoMeteo, 8 februarie. Vești despre vremea din a doua zi a săptămânii....

Meteo, 8 februarie. Vești despre vremea din a doua zi a săptămânii. Temperatura maximă în București

Meteo, 8 februarie. Vești despre vremea din a doua zi a săptămânii. Temperatura maximă în București (sursa foto: turdanews.ro)

Meteorologii anunță că marți în Capitală vremea va fi frumoasă. Temperatura maximă mai scade ușor față de ziua precedentă.

În această a doua zi a săptămânii, cerul va fi temporar noros și se vor semnala precipitații slabe, predominant ninsori în zona montană, în timp ce local în nord și centru vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. De asemenea, vor fi precipitații mixte în vest și pe alocuri în estul țării.

Avertizări de la ANM

Vântul va continua să sufle cu putere la munte, dar va avea intensificări, pe timpul zilei, și în alte zone ale țării.

La această oră este în vigoare o avertizare COD GALBEN emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie și valabilă până în seara zilei de 08 februarie, la ora 20, prin intermediul căreia se anunță că „în Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în Munții Apuseni vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută”.

foto: meteoromania.ro

De asemenea, în intervalul 07 februarie, ora 22– 08 februarie, ora 20 e în vigoare un CPD PORTOCALIU, meteorologii anunțând că „în intervalul menționat, la altitudini de peste 1600 m în Carpații Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută”.

foto: meteoromania.ro

Din dimineața zilei de marți a intrat în vigoare și o atenționare COD GALBEN de vânt, emisă de ANM pentru perioada 08 februarie, ora 05– 08 februarie, ora 20. Meteorologii spun că în intervalul avut în vedere, vântul se va intensifica treptat, la început în Dobrogea și în estul Munteniei, apoi și în Moldova, cu rafale de 55…65 km/h și pe suprafețe restrânse de peste 70 km/h. Potrivit ANM, intensificări ale vântului vor fi pe alocuri și în restul teritoriului, cu viteze în general de 50…55 km/h, în special în centru și sud-vest.

Temperaturile maxime se vor situa între 0 și 10 grade Celsius.

Vremea în București

Conform ANM, vremea va fi frumoasă, marți, în București. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă va fi de 7-8 grade, în ușoară scădere față de ziua anterioară, când maxima prognozată fusese de 9-10 grade.

64 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger