AcasăUtileMeteoMeteo, 8 decembrie. Cum va fi vremea în a treia zi a...

Meteo, 8 decembrie. Cum va fi vremea în a treia zi a săptămânii. Temperatura maximă în Capitală

Meteo, 8 decembrie. Cum va fi vremea în a treia zi a săptămânii. Temperatura maximă în CapitalăMeteo, 8 decembrie. Cum va fi vremea în a treia zi a săptămânii. Temperatura maximă în Capitală (sursa foto: olt-alert.ro)

Miercuri vremea rămâne predominant închisă în mai multe zone ale țării și nu vor lipsi precipitațiile.

Cerul va avea înnorări în sudul, estul și centrul țării. Pe parcursul zilei vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare în cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania și vor fi îndeosebi ploi în Dobrogea, Muntenia și izolat în Oltenia, conform romaniatv.net. La munte va ninge temporar. În restul regiunilor, cerul va fi temporar noros, însă probabilitatea să apară precipitații va fi redusă.

sursa foto: meteoromania.ro

Până miercuri, 08 decembrie, la ora 18 rămâne în vigoare o atenționare COD GALBEN, intrată în vigoare încă din dimineața zilei precedente, prin intermediul căreia s-a anunțat că „în intervalul menționat, în sudul și estul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei precum și în zonele de munte vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare. Se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent, îndeosebi în zona montană și submontană. În zona montană înaltă, iar pe arii restrânse și în Moldova, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea”.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, pe timpul zilei, în regiunile estice și în zona Carpaților de Curbură.

Atenționări nowcasting COD GALBEN

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în dimineața zilei de miercuri, 8 decembrie, mai multe atenționări nowcasting COD GALBEN, valabile după cum urmează:

– de la ora 7:10 până la ora 10:00

In zona : Județul Constanta: zona de litoral;
Județul Tulcea: zona de litoral;

Se vor semnala : intensificări temporare ale vântului cu rafale de 55…65 km/h.

– de la ora 6:20 până la ora 9:00

In zona : Județul Botoşani: Flămânzi, Ungureni, Albești, Trușești, Ștefănești, Coțușca, Lunca, Rădăuți-Prut, Copălău, Călărași, Avrămeni, Gorbănești, Manoleasa, Hlipiceni, Păltiniș, Vlăsinești, Todireni, Mileanca, Prăjeni, Sulița, Dângeni, Santa Mare, Știubieni, Drăgușeni, Durnești, Dobârceni, Mihălășeni, Blândești, Viișoara, Hănești, Săveni, Ripiceni, Românești, Mitoc, Adășeni, Răușeni;
Județul Galaţi;
Județul Vrancea;

Se vor semnala : local ploaie slabă care depune polei.

– de la ora 6:00 până la ora 9:00

In zona : Județul Iaşi;
Județul Vaslui;

Se vor semnala : local ploaie slabă care depune polei.

– de la ora 4:00 până la ora 9:00

In zona : Județul Mehedinţi: zona joasă;

Se vor semnala : intensificări locale ale vântului ce vor depăşi la rafală 55-65 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între -3 grade în nordul Moldovei și vor ajunge până spre 9-10 grade pe litoral.

Vremea în Capitală

În București, ziua de miercuri va aduce o vreme predominant închisă. Iar în prima parte a zilei se vor semnala ploi slabe, din câte au anunțat meteorologii într-o prognoză specială emisă de ANM pentru Capitală.

Vântul nu va lipsi cu totul din peisaj și va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 6 grade Celsius.

41 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger