AcasăUtileMeteoMeteo, 7 februarie. Cum va fi vremea în prima zi a săptămânii....

Meteo, 7 februarie. Cum va fi vremea în prima zi a săptămânii. Temperatura maximă în Capitală

Meteo, 7 februarie. Cum va fi vremea în prima zi a săptămânii. Temperatura maximă în CapitalăMeteo, 7 februarie. Cum va fi vremea în prima zi a săptămânii. Temperatura maximă în Capitală (sursa foto: alba24.ro)

Vremea din prima zi a săptămânii se anunță în general închisă, cu precipitații în mai multe zone din țară.

Temperaturile maxime se vor încadra, luni, între 2 și 11 grade Celsius.

Vor fi precipitații pe timpul zilei îndeosebi în vest, sud-vest, nord, dar și în centrul țării. La munte vor predomina ninsorile, iar în Maramureș, Transilvania, dar și în zonele deluroase vor fi precipitații mixte, în timp ce în celelalte regiuni vor fi mai ales sub formă de ploaie.

La munte, în special în zonele înalte, vântul va sufla puternic. Local și temporar, vântul va avea intensificări și în restul teritoriului.

COD GALBEN de la ANM

La această oră, este în vigoare o avertizare COD GALBEN, emisă de Administrația Națională de Meteorologie încă de ziua precedentă, pentru intervalul 07 februarie, ora 02 – 07 februarie, ora 15, prin intermediul căreia se anunță că „local în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h, temporar va fi viscol și vizibilitate scăzută. Local ninsorile vor fi moderate cantitativ”.

Până luni, 07 februarie, la ora 10, rămâne valabilă o avertizare COD PORTOCALIU, prin care ANM transmite că la altitudini de peste 1700 de metri, în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100…120 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută.

De luni seară, va intra în vigoare o altă avertizare COD GALBEN, ce va fi valabilă în intervalul 07 februarie, ora 18– 08 februarie, ora 20. Meteorologii atrag atenția că în Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în Munții Apuseni vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută.

Vremea în București

Conform ANM, în București luni cerul va avea înnorări, iar seara şi noaptea temporar va ploua.

Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 9-10 grade Celsius.