AcasăUtileMeteoMeteo, 6 decembrie. Cum va fi vremea în prima zi a săptămânii....

Meteo, 6 decembrie. Cum va fi vremea în prima zi a săptămânii. Temperatura maximă în Capitală

Meteo, 6 decembrie. Cum va fi vremea în prima zi a săptămânii. Temperatura maximă în CapitalăMeteo, 6 decembrie. Cum va fi vremea în prima zi a săptămânii. Temperatura maximă în Capitală (sursa foto: realitatea.net)

Vremea se mai încălzește în sud-estul țării, comparativ cu ziua precedentă, și va deveni caldă pentru această dată din calendar.

Cerul va avea înnorări temporare, dar doar pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe sau burniță. În celelalte zone ale țării, vremea va fi predominant închisă și vor apărea precipitații. În prima parte a zilei local și temporar sub formă de ploaie.

La munte, ziua vor fi precipitații mixte și ninsori doar la altitudini mari, însă seara și noaptea aria ninsorilor moderate cantitativ va fi în extindere, conform romaniatv.net. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în zona înaltă, dar și în Dobrogea.

Informare meteo

Până luni, 6 decembrie, la ora 12 va fi în vigoare o informare meteo, intrată în vigoare pe 05 decembrie, la ora 20. Conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie, „în intervalul menționat temporar va ploua în vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării. Ploile vor fi moderate cantitativ în sud-vest, unde se vor acumula cantități de apă de 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp. Îndeosebi în Transilvania, precum și în centrul și nordul Moldovei, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. În zona montană înaltă va ninge și se va depune strat nou de zăpadă și vor fi intensificări ale vântului, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada”.

De asemenea, meteorologii au anunțat faptul că „începând din noaptea de luni spre marți (6 /7 decembrie) aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile. La munte va ninge, în centrul, nordul și nord-estul țării treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat de zăpadă”.

Temperaturile maxime se vor situa, luni, între 1-2 grade în nordul Moldovei și vor ajunge până la 15-16 grade în sudul Dobrogei.

Vremea în București

În Capitală, ziua de luni va aduce o temperatură maximă în jurul a 10 grade Celsius, o valoare mai ridicată decât în ziua precedentă.

Atmosfera va fi destul de mohorâtă. Cerul va avea înnorări, iar în a doua parte a intervalului va crește probabilitatea să apară ploi slabe sau burniță.

E de precizat faptul că meteorologii au anunțat că dimineaţa vor fi condiții de ceață.

34 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger