AcasăUtileMeteoMeteo, 5 iulie. Valul de căldură persistă. La cât ajung, marți, temperaturile...

Meteo, 5 iulie. Valul de căldură persistă. La cât ajung, marți, temperaturile maxime

Alertă meteo: val de căldură și disconfort termic ridicat! Câte zile e valabil CODUL GALBEN de la ANM și în ce zone/Prognoză specială pentru București

A doua zi a săptămânii aduce temperaturi ridicate, caniculare, în unele zone ale țării, dar după-amiaza vor fi și averse.

Astfel, marți rămâne în vigoare o avertizare COD GALBEN emisă de Administrația Națională de Meteorologie, prin intermediul căreia specialiștii anunță că valul de căldură se va menține în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

De asemenea, în 5 iulie rămâne în vigoare un COD PORTOCALIU, meteorologii anunțând că marți în zonele joase din vestul și nord-vestul țării temperaturile se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei. Iar disconfortul termic va fi accentuat.

Temperaturile maxime de marți

Marți, temperaturile maxime se vor situa între 31 şi 38 de grade, mai scăzute pe litoral unde se vor înregistra 27-30 de grade.

Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, ce vor avea caracter torențial, vor fi descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, după-amiaza și seara, local la munte și pe suprafețe mici în zonele joase de relief. Pe alocuri, va cădea grindină și vor fi vijelii.

Vremea în București

Și marți se anunță o zi caldă în București,  disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35-36 de grade.

Cerul va fi variabil, spre seară vor fi înnorări temporare, dar probabilitatea să apară ploi și fenomene asociate instabilității atmosferice va fi redusă.

104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger