AcasăUtileMeteoMeteo, 5 ianuarie. Vreme frumoasă, cu temperaturi primăvăratice în Capitală

Meteo, 5 ianuarie. Vreme frumoasă, cu temperaturi primăvăratice în Capitală

Meteo, 5 ianuarie. Vreme frumoasă, cu temperaturi primăvăratice în CapitalăMeteo, 5 ianuarie. Vreme frumoasă, cu temperaturi primăvăratice în Capitală (sursa foto: impact.ro)

Vremea va fi deosebit de caldă pentru prima parte a lunii ianuarie.

Temperaturile maxime se vor încadra, miercuri, între 8 și 17 grade.

În nord-vestul și vestul țării cerul va avea înnorări și local se vor semnala precipitații sub formă de ploaie, îndeosebi spre seară și noaptea, conform romaniatv.net, iar la munte, la altitudini mari, precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.

Nu va lipsi din peisaj nici vântul. Este în vigoare o atenționare COD GALBEN emisă de Administrația Națională de Meteorologie în cursul zilei precedente, valabilă pentru intervalul 04 ianuarie, ora 20 – 05 ianuarie, ora 18, prin intermediul căreia specialiștii au anunțat că în Munții Apuseni și în Carpații Orientali, precum și în zona joasă a județelor Alba, Suceava și Neamț, vântul va avea intensificări cu viteze de 70…80 km/h și temporar de peste 90 km/h.

De asemenea, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 50…55 km/h, local și în Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Dobrogei.

Atenționări nowcasting COD GALBEN

La această oră sunt în vigoare două atenționări nowcasting COD GALBEN de vânt emise de ANM în dimineața zilei de 5 ianuarie, și valabile după cum urmează:

– de la ora 5:00 până la ora 9:00

In zona : Județul Arad: zona joasă;
Județul Bihor: zona joasă;

Se vor semnala : intensificări ale vântului care la rafală vor atinge local și temporar 55…60 km/h

– de la ora 5:00 până la ora 9:00

In zona : Județul Maramureş: Bicaz;
Județul Satu Mare: Carei, Tășnad, Ardud, Supur, Moftin, Sanislău, Bogdand, Beltiug, Hodod, Viile Satu Mare, Căpleni, Pișcolt, Acâș, Socond, Doba, Andrid, Căuaș, Santău, Homoroade, Cehal, Tiream, Foieni, Petrești, Pir, Terebești, Craidorolț, Ciumești, Săuca, Cămin, Săcășeni;

Se vor semnala: intensificări ale vântului, care la rafală vor depăși 55-65 km/h.

Vremea în Capitală

Pentru ziua de miercuri, meteorologii anunță că vremea va fi frumoasă și deosebit de caldă pentru această dată, cu o temperatura maximă de 14…15 grade.

De asemenea, dintr-o prognoză specială pentru București transmisă de ANM reiese că vântul va sufla în general moderat, iar cerul va fi mai mult senin.

62 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger