AcasăUtileMeteoMeteo, 4 martie. Vremea se încălzește, dar va fi instabilă. Unde sunt...

Meteo, 4 martie. Vremea se încălzește, dar va fi instabilă. Unde sunt anunţate ploi

meteoMeteo, 4 martie. Vremea se încălzește, dar va fi instabilă. Unde sunt anunţate ploi

Vremea se încălzeşte, sâmbătă, în mare parte din ţară. În Moldova, se arată soarele, dar în celelalte regiuni avem o zi cam mohorâtă şi s-ar putea să picure trecător.

Maximele pleacă de la 4-5 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi ajung pe la 14 grade în zona Olteniei, transmit meteorologii.

Sunt anunţate maxime de 14 grade Celsius

În weekend, în cea mai mare parte, cerul va fi acoperit cu nori, iar precipitațiile sub formă de ploaie își vor face simțită prezența în special în zonele montane. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele înalte ale munților.

Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată în regiunile vestice, sudice şi estice şi normală termic în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 14 grade, iar cele minime între -5 şi 5 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei în vest, nord-vest, centru şi sud, iar în a doua parte a nopţii în jumătatea de nord a teritoriului.

Pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, ziua sub formă de ploaie, mai ales în regiunile intracarpatice şi mixte la munte, iar noaptea ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare în Transilvania şi Maramureş şi predominant ninsori la munte şi în nordul Moldovei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, în special a Carpaţilor Orientali, unde la rafală se vor depăşi viteze de 70…80 km/h, dar izolat şi la viteze mai mici şi în nord-vest, centru şi sud-est. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri, în zonele joase de relief, se va semnala ceaţă.

Cum va fi vremea în București

În ceea ce privește Capitala, cerul va fi înnorat, iar șansele de ploaie vor fi reduse, dar nu sunt excluse. Vântul va sufla cu o viteză de 20 km/h, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade Celsius.

În timpul nopții este posibil ca temperaturile să scadă deosebit de mult și să se instaleze frigul, însă temperatura minimă nu va depăși valoarea de 1 grad Celsius.

author avatar
Andreea Vlad
249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger