AcasăUtileMeteoMeteo, 4 aprilie. Vreme rece, inclusiv în Capitală. Temperaturile maxime de luni

Meteo, 4 aprilie. Vreme rece, inclusiv în Capitală. Temperaturile maxime de luni

Meteo, 4 aprilie. Vreme rece, inclusiv în Capitală. Temperaturile maxime de luni (sursa foto: alba24.ro)

Veștile despre regimul termic pentru prima zi a acestei săptămâni nu sunt dintre cele mai bune.

Vremea va fi rece pentru această dată. Este în vigoare o informare meteo, emisă de Administrația Națională de Meteorologie încă de duminică, 3 aprilie, și valabilă până în dimineața zilei de 5 aprilie, la ora 10, prin intermediul căreia ANM anunță că „vremea va fi deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie în vest, centru, nord și nord-est, unde valorile termice vor fi cu 8…10 grade sub mediile multianuale”.

Luni, temperaturile maxime se vor situa între 2-3 grade în Maramureș și estul Transilvaniei și vor ajunge spre 13 grade în Oltenia.

Pe parcursul zilei vor fi înnorări în majoritatea zonelor, dar doar pe suprafețe mici vor fi precipitații slabe – sub formă de ninsoare la munte și mixte în centrul și nord-vestul țării.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, trecător, pe timpul zilei, local, la munte, dar și pe arii restrânse în sud și centru.

Vremea în București

Conform ANM, în Capitală vremea va continua să se răcească, devenind rece pentru această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade Celsius.

Pe parcursul primei zile din săptămână cerul va fi temporar noros, în București, iar noaptea va deveni mai mai mult senin. De asemenea, nu va lipsi nici vântul, care va sufla slab şi moderat.