AcasăUtileMeteoMeteo, 31 iulie. Încă o zi caniculară în unele zone, cu disconfort...

Meteo, 31 iulie. Încă o zi caniculară în unele zone, cu disconfort termic accentuat. Cum va fi vremea în București

(sursa foto: gds.ro)

Vremea continuă să fie călduroasă, în mai multe zone din țară, și pe parcursul zilei de sâmbătă.

Pentru ziua de 31 iulie sunt în vigoare avertizări meteo emise de Administrația Națională de Meteorologie încă din ziua precedentă.

Prin intermediul unui COD GALBEN valabil sâmbătă, meteorologii au anunțat că valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Și că în regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă.

De asemenea, pe 31 iulie rămâne în vigoare o avertizare COD PORTOCALIU, din care reiese că și sâmbătă, dar și duminică, 1 august, în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, în București și în sudul județului Caraș-Severin disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

foto: meteoromania.ro

Sâmbătă, temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 şi 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, conform romaniatv.net. Potrivit sursei citate, cerul va fi variabil, însă după-amiaza şi în prima parte a nopţii, la munte, local în nord-vestul, centrul, sudul ţării şi pe suprafeţe mai mici în restul teritoriului, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuat. Ceea înseamnă că sunt așteptate descărcări electrice, intensificari ale vântului, vijelii, averse cu caracter torenţial şi grindină.

Vremea în București

Și locuitorii Capitalei vor avea de înfruntat o nouă zi cu temperaturi ridicate. Vremea rămâne caniculară, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, cu indicele temperatură-umezeală(ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

La nivel termic, valorile maxime se vor situa între 36-37 de grade Celsius.
Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări în cursul serii de sâmbătă, când, din câte reiese dintr-o prognoză specială emisă de ANM pentru București, vor fi posibile fenomene specifice instabilității atmosferice.

74 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger