AcasăUtileMeteoMeteo, 30 octombrie. Vremea schimbă foaia, temperaturile scad simțitor

Meteo, 30 octombrie. Vremea schimbă foaia, temperaturile scad simțitor

Meteo, 30 octombrie. Vremea schimbă foaia, temperaturile scad simțitor (foto:emaramureș.ro)

Toamna pare decisă să își facă simțită prezența pe finalul lunii octombrie.

Vremea se schimbă semnificativ față de perioada anterioară, astfel că vineri valorile termice vor fi mai scăzute decât zilele precedente, în mare parte din țară, fiind posibil să apară, temporar, precipitații sub formă de ploaie.

Temperaturile maxime vor nu vor mai trece de 17 grade în sud-vestul României și se vor situa între 15-18 grade în sudul Moldovei și în nordul Munteniei, conform b1.ro.

În unele zone începutul de zi va aduce în peisaj ceața. De altfel, la această oră este valabilă o atenționare nowcasting de ceață, emisă pentru județul Constanta, unde, conform ANM, local și temporar, ceaţa va determina scăderea vizibilității sub 200 m şi izolat sub 50 m.

La această oră este valabilă o informare meteo, ce vizează intervalul 30 octombrie, ora 02:00 – 31 octombrie, ora 20:00, prin intermediul căreia specialiștii ANM au transmis că ”vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, cu viteze de 60…80 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși temporar 90 km/h. La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare și local se va depune strat de zăpadă”.

Totodată, meteorologii se așteaptă ca vântul să nu ocolească nici celelalte regiuni ale țării, îndeosebi sudul și vestul Olteniei, unde se vor atinge viteze de 50-60 km/h.

Vremea în Capitală

Administrația Națională de Meteorologie a emis încă de joi o prognoză specială pentru București, anunțând că vremea se va răci în Capitală, maxima zilei de vineri urmând să ajungă la doar 14 grade, iar minima se va situa între 5 și 7 grade.

Cerul va avea înnorări și vor fi intervale în care va ploua în general slab.

109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger