AcasăUtileMeteoMeteo, 30 iunie. Încă o zi în care canicula afectează zone din...

Meteo, 30 iunie. Încă o zi în care canicula afectează zone din țară. Până la cât vor urca temperaturile în Capitală

Meteo, 30 iunie. Încă o zi în care canicula afectează zone din țară. Până la cât vor urca temperaturile în Capitală (sursa foto: alba24.ro)

Ziua de miercuri se anunță a fi călduroasă, chiar caniculară, în unele zone din țară.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis încă din ziua precedentă o avertizare COD GALBEN, care va fi în vigoare până miercuri, 30 iunie, la ora 22:00, prin intermediul căreia s-a anunțat că ”în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Transilvaniei, vestul Maramureșului și sudul Moldovei, disconfortul termic va fi accentuat, pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă”. Conform meteorologilor, temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 33 și 36 de grade.

Șase județe, sub COD PORTOCALIU

(sursa foto: meteoromania.ro)

De asemenea, miercuri rămâne în vigoare o avertizare COD PORTOCALIU, de la ANM, sub incidența căreia se află șase județe. Specialiștii au anunțat că și în ziua de 30 iunie, în județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, va fi caniculă, iar valorile maxime ale temperaturii aerului vor atinge frecvent 35-38 de grade.

Conform romaniatv.net, deși cerul va fi variabil, după orele prânzului vor apărea perioade cu averse și descărcări electrice, local în zonele de deal și munte și pe arii mai restrânse în rest. Ploile vor avea și caracter torențial, fiind posibil să se producă vijelii și, izolat, să apară grindina.

Vremea în Capitală

Din câte reiese dintr-o prognoză specială emisă de ANM pentru București, miercuri va fi caniculă la amiază, maxima termică anunțată fiind de 35-36 de grade Celsius.

Meteorologii spun că indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

81 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger