AcasăUtileMeteoMeteo, 3 decembrie. Cum va fi vremea vineri. E în vigoare o...

Meteo, 3 decembrie. Cum va fi vremea vineri. E în vigoare o informare meteo de la ANM

Meteo, 3 decembrie. Cum va fi vremea vineri. E în vigoare o informare meteo de la ANMMeteo, 3 decembrie. Cum va fi vremea vineri. E în vigoare o informare meteo de la ANM (sursa foto: focusprimatv.ro)

Vineri, vremea va fi în continuare caldă pentru această dată în sud și sud-est, dar în vest, centru și nordul țării se răcește și nu vor lipsi din peisaj nici precipitațiile. Vântul va avea intensificări în mai multe zone din țară.

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 5 și 15 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Dobrogei.

Informare meteo

Este în vigoare o informare meteo emisă de Administrația Națională de Meteorologie ce a intrat în vigoare joi seară, la ora 20 și va rămâne valabilă până sâmbătă dimineață, pe 4 decembrie, la ora 10.

Conform meteorologilor, în intervalul menționat vântul va avea intensificări la munte, la altitudini de peste 1700 de metri, unde vitezele vor depăși temporar 60…70 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 90…100 km/h spulberând zăpada. „Intensificări ale vântului vor fi și în regiunile vestice, iar vineri (3 decembrie) local și temporar și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h”, potrivit ANM.

Specialiștii ANM au anunțat, totodată, că pe parcursul zilei de vineri aria precipitațiilor se va extinde, iar la munte treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare se vor semnala în vest, centru și nord, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (3/4 decembrie) și în est și sud. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10…15 l/mp îndeosebi în zonele de munte.

Vremea în Capitală

Dintr-o prognoză specială pentru București, emisă de ANM, aflăm că vremea va fi caldă pentru această dată în Capitală.

Cerul va fi variabil pe parcursul zilei, anunță meteorologii, apoi se va înnora şi temporar va ploua. Iar spre sfârșitul nopții și în orele dimineții vor fi posibile precipitații mixte.
Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade Celsius.