AcasăUtileMeteoMeteo, 3 august. Cum va fi vremea marți. E în vigoare o...

Meteo, 3 august. Cum va fi vremea marți. E în vigoare o avertizare COD GALBEN

Temperaturile mai scad ușor, în această a doua zi a săptămânii și în regiunile sudice și sud-estice, după ce locuitorii acestor zone au înfruntat arșița toropitoare.

Chiar și așa, pentru marți, 3 august, este în vigoare o avertizare COD GALBEN, inclusiv în Capitală, prin intermediul căreia Administrația Națională de Meteorologie anunță că local în sudul și sud-estul țării, disconfortul termic se va menține ridicat și pe arii restrânse va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 33 și 36 de grade, informează meteorologii în textul acestei avertizări emise încă din ziua precedentă.

foto: meteoromania.ro

Sunt anunțate, însă, și episoade de vreme instabilă. În cursul acestei a doua zi din săptămână cerul va fi variabil, iar îndeosebi după-amiaza și seara vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, posibil, grindină, local la munte, în Moldova, în Muntenia și pe suprafețe mici în restul teritoriului, conform romaniatv.net. Temperaturile maxime se vor situa între 25 și 35 de grade.

Vremea în Capitală

Temperaturile scad semnificativ, în Capitală, față de zilele precedente, anunță meteorologii, prin intermediul unei prognoze speciale pentru București. Însă chiar și așa, disconfortul termic se va menţine relativ ridicat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade.

Cerul va fi variabil și trecător, mai ales în cursul serii, vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică.

82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger