AcasăUtileMeteoMeteo, 29 iunie. Valul de căldură se extinde/ Vreme caniculară în Capitală

Meteo, 29 iunie. Valul de căldură se extinde/ Vreme caniculară în Capitală

Meteo, 29 iunie. Valul de căldură se extinde/ Vreme caniculară în Capitală (sursa foto: constantadeazi.ro)

Un val de căldură pune stăpânire pe România, pe finalul lunii iunie, astfel că temperaturile vor fi ridicate.

Valul de căldură se va extinde, miercuri, și se va intensifica în toate regiunile, au anunțat meteorologii.

Pentru ziua de miercuri, 29 iunie, este valabilă o avertizare COD GALBEN, prin intermediul căreia specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au anunțat că disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Județele aflate sub COD PORTOCALIU

CODUL GALBEN și PORTOCALIU, valabil miercuri, joi și vineri – în zilele de 29, 30 iunie și 1 iulie (foto: meteoromania.ro)

Totodată, e valabil și un COD PORTOCALIU, meteorologii anunțând că miercuri valul de căldură va fi persistent în vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Cerul va fi variabil spre senin, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara în estul țării și la munte, unde pe alocuri vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul Banatului, în Dobrogea și Bărăgan, dar și în timpul ploilor.

Miercuri, temperaturile maxime se vor situa între 30 și 37-38 de grade, cu valori mai scăzute pe litoral, unde vor fi în jur de 27 de grade.

Vremea în București

În Capitală, miercuri vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic ridicat – anunță ANM. Indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperatura maximă va fi de 34-35 de grade. Spre seară vor apărea ceva înnorări, dar condițiile pentru averse slabe vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat.

87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger