AcasăUtileMeteoMeteo, 29 iulie. Vreme caniculară, cu temperaturi ”de foc”. E în vigoare...

Meteo, 29 iulie. Vreme caniculară, cu temperaturi ”de foc”. E în vigoare un COD PORTOCALIU: disconfort termic deosebit de accentuat

Temperaturile vor fi foarte ridicate, în multe zone din țară, în cursul zilei de joi, astfel că se anunță încă o zi în care se va da o veritabilă luptă cu căldura. 

Vremea continuă să fie caniculară în vestul și sudul țării și local în restul teritoriului. Se menține în vigoare o avertizare COD GALBEN emisă de Administrația Națională de Meteorologie – VEZI AICI, prin intermediul căreia specialiștii au anunțat că până la sfârșitul lunii lui Cuptor valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

De asemenea, pentru ziua de joi este valabilă o avertizare COD PORTOCALIU, emisă de ANM pentru intervalul 29-31 iulie, din care aflăm că în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, în București și în sudul județului Caraș – Severin disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Iar indicele temperatură umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 şi 40 de grade, au anunțat meteorologii prin intermediul acestui COD PORTOCALIU.

foto: meteoromania.ro

Temperaturile maxime se vor situa între 28-29 de grade în nordul țării și în jurul a 39 de grade în sud-vestul Munteniei și în Oltenia, conform romaniatv.net.

Potrivit aceleiași surse, cerul va fi variabil, dar după-amiaza și în cursul serii în special în nordul, centrul teritoriului și zona de munte se vor produce înnorări temporar accentuate și se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Doar pe arii restrânse se vor semnala averse.

Vremea în București

Și în Capitală va fi foarte cald. Vremea rămâne caniculară, iar disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, cu indicele temperatură-umezeală (ITU) ce va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Spre seară, pot apărea unele înnorări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 37-38 de grade Celsius.

109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger