AcasăUtileMeteoMeteo 29 ianuarie. Meteorologii anunță temperaturi ridicate, în weekend. Cum va fi...

Meteo 29 ianuarie. Meteorologii anunță temperaturi ridicate, în weekend. Cum va fi vremea în Capitală

vremeaMeteo 29 ianuarie. Meteorologii anunță temperaturi ridicate, în weekend. Cum va fi vremea în Capitală

Vor fi temperaturi ridicate în aproape toată țara, în ultimele zile de ianuarie. Valorile termice vor fi mai mari decât cele specifice pentru ziua de sâmbătă, 29 ianuarie, ușor mai mari în extremitatea de sud a teritoriului.

În vestul, centrul și nordul țării, ziua cerul va fi variabil și doar izolat, în special la munte trecător va ninge slab, iar noaptea, înnorările se vor accentua și aria precipitațiilor se va extinde treptat. Va ninge dar trecător, cu o probabilitate mai mare în Banat și Crișana, precipitațiile vor fi și sub formă de ploaie și lapoviță, condiții în care, izolat vor fi depuneri de polei, potrivit ANM.

Pe arii restrânse, cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate în nord-vest și în zona Munților Apuseni. În restul teritoriului, cerul, mai mult senin în prima parte a intervalului va avea înnorări noaptea, însă probabilitatea pentru precipitații va fi redusă. La munte vor fi intensificări ale vântului, iar în zona înaltă, îndeosebi a Carpaților Orientali, mai ales în a doua parte a intervalului vântul va sufla tare, cu peste 100 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

În restul teritoriului, vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare, ziua local în est și pe arii restrânse în sud-vest și centru, iar noaptea în nord-vest. Temperaturile maxime se vor situa între -4 și 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -10 și 0 grade.

Vremea în București

Cerul, mai mult senin ziua va avea înnorări în a doua parte a intervalului, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, comparabilă cu cea din ziua anterioară, se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă, în scădere față de noaptea precedentă va fi de -5…-4 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

Vremea la munte

Cerul va avea înnorări temporare în timpul zilei, când va ninge pe arii restrânse. În a doua parte a intervalului, înnorările se vor accentua și local va ninge, iar în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, cantitățile de precipitații vor fi însemnate. Vântul va avea intensificări, iar la altitudini mari, mai ales în Carpații Orientali, pe parcursul nopții va sufla tare, cu peste 100 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Valorile termice vor scădea ușor față de ziua anterioară.

author avatar
Andreea Vlad
92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger