AcasăUtileMeteoMeteo, 28 iulie. Valul de căldură persistă. Capitala înfruntă canicula - până...

Meteo, 28 iulie. Valul de căldură persistă. Capitala înfruntă canicula – până la cât urcă temperaturile

Alertă meteo: val de căldură și disconfort termic ridicat! Câte zile e valabil CODUL GALBEN de la ANM și în ce zone/Prognoză specială pentru București

Veștile despre vremea de miercuri nu sunt îmbucurătoare pentru persoanele care suportă cu greu temperaturile toride. După cum au anunțat meteorologii încă de zilele trecute, finalul lunii lui Cuptor va fi foarte călduros, în mai multe zone din țară.

Și miercuri, 28 iulie, este valabilă atenționarea COD GALBEN emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie încă de la începutul acestei săptămâni, prin intermediul căreia specialiștii ANM au anunțat că în cea mai mare parte a țării, în ultimele zile ale lunii iulie, valul de căldură se va extinde și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Mai mult, meteorologii au atras atenția că în regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Din atenționarea ANM reiese că temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia.

foto: meteoromania.ro

E important de avut în vedere faptul că miercuri, 28 iulie, valul de căldură persistă, iar disconfortul termic se va accentua. Canicula va afecta mai multe zone din țară.

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 31 și 39 de grade Celsius, cu valorile cele mai ridicate în sud-vestul Munteniei și în sudul Olteniei.

De asemenea, în această a treia zi a săptămânii cerul va fi variabil. În a doua parte a zilei, însă, vor apărea manifestări de instabilitate atmosferică. Și anume vor fi înnorări temporar accentuate, frecvente descărcări electrice, dar și intensificări ale vântului, cu rafale ce vor depăși 70-80 km/h, vijelii puternice și grindină, însă doar pe alocuri, în special în Transilvania, Maramureş şi în Moldova, dar şi la munte şi în zona subcarparpatică vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, conform romaniatv.net.

Vremea în București

Locuitorii Capitalei vor avea de înfruntat, miercuri, o vreme caniculară. Disconfortul termic se va fi deosebit de accentuat și, din câte au anunțat meteorologii, se va menține astfel până la finele săptămânii.

Temperatura maximă va crește față de zilele precedente și se va situa în jurul a 37-38 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin, dar către seară e posibil ca și în București să apară unele înnorări și fenomene asociate instabilității atmosferice.

80 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger