AcasăUtileMeteoMeteo, 28 aprilie. Vremea se mai răcește și nu vor lipsi ploile

Meteo, 28 aprilie. Vremea se mai răcește și nu vor lipsi ploile

Meteo, 28 aprilie. Vremea se mai răcește și nu vor lipsi ploile (sursa foto: alba 24.ro)

Veștile despre vremea de joi nu sunt dintre cele mai bune. Temperaturile vor mai scădea, față de intervalul precedent și nu vor lipsi nici ploile.

Vremea se va răci, astfel că în vest, nord și centru temperaturile vor fi mult mai scăzute decât cele normale în ultima decadă a lui aprilie. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 21 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Oltenia, Moldova și în nord-estul Munteniei, dar și pe crestele montane.

Atenționare COD GALBEN: instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități însemnate de apă

foto: meteoromania.ro

Până joi seară, la ora 23, este în vigoare o atenționare COD GALBEN emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) încă din ziua precedentă și valabilă din 27 aprilie, de la ora 12.

Întreaga țară, cu excepția a două județe – Tulcea și Constanța – se află sub incidența acestei atenționări. Meteorologii au anunțat că în intervalul avut în vedere vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și pe alocuri intensificări ale vântului, vijelii și grindină, conform ANM.

Potrivit specialiștilor, în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

Vremea în București

Și în Capitală se mai răcește vremea, față de ziua precedentă. Joi temperatura maximă în București se va situa în jurul a 19 grade. Cerul va avea înnorări, iar temporar va ploua, cu o probabilitate mai mare în prima parte a intervalului.

De asemenea, nu va lipsi nici vântul, care va sufla slab și moderat.

63 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger