AcasăUtileMeteoMeteo, 26 iulie. Vreme călduroasă. Până la cât urcă temperaturile

Meteo, 26 iulie. Vreme călduroasă. Până la cât urcă temperaturile

Meteo, 26 iulie. Vreme călduroasă. Până la cât urcă temperaturile (sursa foto: oradesibiu.ro)

Prima zi a acestei săptămâni aduce vreme călduroasă în mare parte din țară, iar în Capitală maxima va trece de 30 de grade Celsius. Sunt posibile precipitații, în unele zone, dar pe arii restrânse. Iar din câte estimează meteorologii, zilele următoare vor aduce temperaturi și mai ridicate decât cele de luni, așadar sunt vești deloc ușor de primit de către cei care suportă mai greu arșița verii.

Așadar, în prima zi a săptămânii, vremea se anunță a fi local caniculară în Banat, Crișana, Oltenia, vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei, zone în care și disconfortul termic va fi accentuat, cu indicele temperatură-umezeală ce va depăși pragul critic de 80 de unități, conform realitatea.net. La nivel termic, maximele se vor situa, în prima zi a săptămânii, între 28 și 36 de grade Celsius.

Cerul va fi mai mult senin. Sunt anunțate unele înnorări în regiunile intracarpatice și la munte, unde – pe arii restrânse- vor fi averse, dar și descărcări electrice. De asemenea, vor fi condiții să apară grindina, dar și vijelii.

Vântul nu va lipsi cu totul din peisaj. Va sufla slab și moderat, cu intensificări, temporar, în zona montană înaltă, dar și pe parcursul zilei, și în vestul teritoriului.

Vremea în Capitală

Locuitorii Capitalei vor avea parte de o zi cu vreme călduroasă și o maximă în jurul a 32-33 de grade Celsius.

Și în București cerul va fi mai mult senin. Iar vântul va sufla în general slab.

62 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger