AcasăUtileMeteoMeteo 24 octombrie. Temperaturile scad simțitor. Ce a anunțat ANM

Meteo 24 octombrie. Temperaturile scad simțitor. Ce a anunțat ANM

toamnaMeteo 24 octombrie. Temperaturile scad simțitor. Ce a anunțat ANM

Vremea se va răci, iar în cea mai mare parte a țării va deveni rece pentru ultima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi senin în regiunile vestice, iar în rest variabil, cu înnorări temporare în nord-est, iar pe parcursul zilei și în sud și sud-est, dar numai izolat vor mai fi condiții să plouă slab.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului în Moldova și Dobrogea, precum și la munte, cu precădere pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 17 grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa, în general, între -5 și 4 grade. Dimineața și noaptea, izolat îndeosebi în centrul țării se va forma ceață, potrivit ANM.

Vremea în Capitală

Vreme se va răci față de ziua precedentă. Cerul va avea unele înnorări, mai ales în prima parte a zilei, apoi se va degaja treptat devenind mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade, mai coborâtă în zona preorășenească spre 0 grade.

Vremea la munte

În zonele montane, în general la altitudini mai mari de peste 1400 m, se vor semnala, trecător, precipitații slabe mixte. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări la munte, în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde la rafală se vor depăși 60…70 km/h, iar local în regiunile sudice și sude-estice. Temperaturile minime se vor încadra între -1 și 11 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

author avatar
Andreea Vlad
82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger